avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate Icag

Activitate Icag

Bună ziua,

Ma regăsesc în situația de partaj după o relație de concubinaj. Locuința este moștenită de la părinții mei și este pe numele meu, iar impreuna cu fostul concubin am renovat pana la momentul despărțirii anul 2019, o camera și o bucătărie și am extins aceasta locuința cu încă o camera și o bucătărie, toata extinderea fiind și acum în rosu.
Fostul concubin la cererea de chemare în judecata a menționat toate lucrarile și valoarea acestora, acestea le-am recunoscut și eu mai puțin manopera pe care am dovedit-o cu martori ca a fost achitata de părinții mei.
S-a realizat Expertiza tehnica pentru locuință solicitata de fostul concubin în Instanta, iar valoarea expertizei tehnice depășește cu foarte mult valoarea investiției noastre și ceruta de fostul concubin în Instanta.
Ma puteți va rog ajuta referitor la ce se poate face în acest caz în situația în care declarațiile noastre referitor la investia pe care am avut-o în locuința sunt aceleași dar difera fata de rezultatul Expertizei Tehnice(evaluatorul a luat în calcul costurile materialelor la valoarea din anul 2023? - care sunt cu mult peste valoarea materialelor cumpărate în anul 2015-2019, pe perioada cât s-a efectuat lucrarea.)
Acest lucru ar presupune ca despăgubirea fostului concubin sa se realizeze la preturile actuale?