avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate Valentin2222

Activitate Valentin2222

Buna ziua,

Am cumparat un apartament intr-un bloc de 2 etaje, unde apartamentul de la parter are si o curte (teren) in proprietate, ingradita, cu acces direct din casa. Aceasta este intabulata in CF.
Problema ar fi urmatoarea: cand am luat decizia de a cumpara, am intrebat fostul proprietar daca sunt proprietar in totalitate pe acel teren sau daca este terenul blocului la care sa aiba acces si vecinii (eu dorind sa cumpar doar daca este exclusiv terenul meu si pot face ceea ce doresc pe el); Acesta m-a asigurat ca totul este stric proprietatea mea, iar din terenul de 65 de metrii patrati, toata aceasta suprafata apare ca si suprafata pe care eu am cumparat-o prin contractul de vanzare.
Acum dupa ce am finalizat totul si m-am mutat, m-am trezit cu vecinii de desupra care si-au depozitat lucruri prin curte si mi s-a spus ca este si terenul lor, respectiv ca si ei au aceleasi drepturi ca si mine acolo.
Eu cand am cumparat m-am uitat expres sa nu fie mentionat undeva ca eu cumpar doar cota parte din teren.
Intrebarea este, ce e de facut acum? Au ei dreptate si este si curtea lor, am eu dreptate si este doar curtea mea? In ambele cazuri ce ar fi de facut?
Redau mai jos un paragraf din contractul de vanzare:
"Articolul 1: Obiectul vânzării1.1 Vânzătorul transmite cumpărătorului dreptul de proprietate asupra următoarelor bunuri imobile:
a) Apartamentul nr. 1 situat la parterul imobilului din ....., identificat cu număr cadastral ....., înscris în Cartea Funciară nr. ..... a Municipiului Bucure ti, Sector 6ș , compus din: living = 19,08 mp, dormitor = 13,54 mp, baie = 4,75 mp, bucătărie = 6,41 mp, hol = 3,14 mp, sas = 2,56 mp, cu o suprafa ă utilă de 49,48 mp, balcon = 1,50 mp si cu o suprafata totală de 50,98 mp, împreună cu cota indiviză de 4,65 mp din părtile comune ale imobilului-bloc, precum si cu suprafa de teren în proprietate în suprafata indiviză de 65,11 mp, teren identificat cu număr cadastral .....;
b) Cota indiviză de 1/18 – drum de acces – din suprafa a de 114,14 mp, ce reprezintand cota indiviză de 1/3 din suprafa a totală de 342,43 mp;
c) Locul de parcare în suprafata de 12,50 mp, situate în imobilul din ... , denumite în continuare, colectiv, „Imobilul""