avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Silvia Arteni

Activitate Silvia Arteni

Răspuns la discuția prescriere datorii către anaf
Păi chiar dacă am proprire pe cont, eu în această perioadă nu am putut plăti deloc din această sumă. Daca anaf-ul in perioada aceasta de 5 ani nu recuperează deloc din datorie? Ce se întâmplă din punct de vedere legal? Așteaptă sa platesc bancii rate la apartament 20 de ani ca sa recupereze ulterior prin vânzare, câțiva bani? Sau cum? Trebuie sa existe o soluție. Dacă eu nu am de unde plăti, ce fac?

Liliana Gradinaru a scris:

Are deja acte de executare efectuate in acest interval de timp...

Draga user, prescriptia nu este un ajutor pentru oamenii care nu au bani. Ea este o sanctiune pentru creditorul care nu face nimic. In cazul dv. aveti poprire, aveti inscris in CF, creditorul isi face treaba, prescriptia nu curge.

Situația exacta este asa: în 2017 a început procesul penal, în 30.04. 2020 a fost sentinta definitiva prin Curtea de Apel, pentru art 213 alin.1 NPC cu prejudiciu pentru aceasta faptă. În 2021 a fost pusa proprire pe cont, iar cartea funciară a apartamentului a fost blocată încă din faza procesuală. Precizez ca apartamentul este cumparat prin banca si mai am rate multi ani. Ma interesează dacă acest prejudiciu (datorie care îmi apare la anaf )se prescrie? Când anume? Ce trebuie făcut să beneficiez de prescriere. Dacă proprirea pe cont în caz de prescriere se ridica? Dacă cartea funciară se deblochează? Am descris cu detalii pentru a putea primi un răspuns concret. Mulțumesc din suflet.

Silvia Arteni a scris:

Am nevoie să știu în cât timp se prescrie o datorie către anaf, persoana fizică în urma unui proces penal cu decizie judecătorească, iar datoria reprezinta prejudiciu decis de judecător? Vă mulțumesc celor care pot răspunde.

Trebuie făcut ceva? Vre-o acțiune judecătorească pentru a beneficia de această prescripție? Precizez că am proprire pe cont și cartea funciară blocată la apartament, care este luat prin banca și mai am 20 ani de plata la el. Sau cum se procedează pentru a beneficia de aceasta prescripție? Vă mulțumesc anticipat.

Cornel Vasile a scris:

Dreptul de a cere executarea silită a creanțelor fiscale se prescrie în termen de cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naștere acest drept.

Ce acte trebuie depuse și unde pentru contractul de concedii medicale și indemnizații? Si cum trebuie completată declaratia, cu ce sume? Ce activitati? Pentru a fi aprobată?Va rog din suflet sa ma ajuți.
Va rog să-mi spuneți ce acte trebuie depuse și unde? Sunt însărcinată și doresc și eu sa fac acest contract, vă mulțumesc din suflet anticipat. Vă rog să mă ajutați cu câteva informații. Am fost la casa de sanatate dar nu am primit informații.
Am nevoie să știu în cât timp se prescrie o datorie către anaf, persoana fizică în urma unui proces penal cu decizie judecătorească, iar datoria reprezinta prejudiciu decis de judecător? Vă mulțumesc celor care pot răspunde.