Bună seara!
Localitatea în care se află proprietatea este Târgu Neamț, jud. Neamț.
Pot pune la dispoziție toate documentele necesare pentru analiză. Chiar am încercat să rezolv problema pe cale cât mai amiabilă dar se pare că administrația orașului nu este interesată de rezolvarea acestei probleme iar eu nu pot utiliza în totalitate proprietatea din cauza acestei situații.
Bună seara!
Am o speță mai diferită și aș dori să iau legătura cu un avocat specializat pe astfel de situații. Am achiziționat un teren pe persoană fizică iar pe acel teren există o construcție : bazin de apă al companiei județene de apă conform inscripției de pe clădire. Acea construcție precum și terenul pe care se află este în proprietatea mea după cum figurează și pe cadastru. Proprietarul anterior nu a fost despăgubit și terenul nu a fost preluat de către UAT sau compania de apă. Am făcut cereri peste cereri către UAT și compania de apă pentru a identifica proprietarul clădirii dar mă tot trimiteau de la o instituție la alta așa că am decis să acționez în instanță UAT și compania de apă pentru a-i obliga să facă demersurile pentru expropriere , plată teren și întrare în legalitate a construcției dar se pare că la procedura de apel , judecătorul a decis că UAT nu poate fi obligată să înceapă demersurile de expropriere. Terenul și clădirea figurează pe cadastrul meu și fac parte din bunul pe care eu l-am plătit. Ce pot face pentru a obliga UAT sau compania de apă să mă despăgubească pentru teren , să preia terenul și să între în legalitate cu construcția? Mă gândeam să o demolez la un moment dat sau măcar să îi ameninț cu demolarea ca sa urgenteze procedura. Clădirea figurează pe cadastrul meu ca și clădire neidentificată. Nu are autorizatie de construcție pentru că nu aveau cum construi cu autorizație dacă ei nu erau (și nu sunt) proprietari pe terenul respectiv. Practic....clădirea și terenul sunt proprietatea mea ....
Exista cineva pe acest forum care ma poate sfătui sau chiar reprezenta legal în aceasta speță?