avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate Claudiu andrei

Activitate Claudiu andrei

Răspuns la discuția Concediu de odihna tăiat

Cornel Vasile a scris:

Nu inteleg , cum pierdeti zilele de concediu?

Prin faptul că atunci când un coleg de pe cealaltă tură își ia concediu, eu va trebui să vin din zilele mele libere să îl înlocuiesc. E adevărat că voi avea și eu concediu,dar, la fel, un coleg va trebui să vină să mă înlocuiască . Astfel, noi nu beneficiem de zilele legale de concediu ci doar de faptul că ne înlocuim între noi
Bună ziua. Lucrez într-o companie unde se lucrează 7 zile din 7. Așadar s-au creat 2 ture și lucrăm tură-contratură 5 zile cu 5 zile. Program de la 10 la 20.00. Într-o ședință recentă am fost informați că atunci când cineva își ia concediu, ceilalți de pe contratură vor trebui să îl suplinească. Noi ne luăm concediu de 3 ori pe an. Primăvara, vara și toamna. În limita celor 20 și ceva de zile. Așadar, acum dacă va trebui să ne înlocuim în concediu, noi practic pierdem zilele de concediu. Noi, in contractul de muncă, avem stipulată sarcina celor 40 de ore pe săptămână. Acum 2 ani ne-au dat să semnăm un act adițional prin care renunțam de la 24 la 20 de zile de concediu . Aș fi recunoscător dacă ați putea să îmi spuneți în ce situație ne aflăm, legal. Noi angajații suntem nemulțumiți . Mulțumesc