Intentionez sa achizitonez un apartament intr-un bloc nou construit.
In extrasul de carte funciara al apartamentului, totul pare sa fie curat. Toate actele apartamentului par sa fie curate.
Insa, in extrasul de carte funciara al terenului pe care este pozitionat blocul, sunt notate 2 somatii pentru inceperea urmaririi silite pentru cota parte din teren al unui alt apartament din bloc (nu cel pe care intentionez eu sa il cumpar). In mod normal, nu mi-as face griji, intr-ucat apartamentul pe care il voi cumpara eu este curat.
Problema este ca constructorul blocului (persoana fizica), fiind administratorul firmei care a construit blocul, detine acel apartament care este urmarit silit. Cele 2 somatii provin de la 2 persoane fizice necunoscute, despre care nu am reusit sa aflu nicio informatie, si sunt pentru sume de 300.000 EUR, respectiv 303.000 EUR.
Apartamentul in cauza ar valora maxim 100.000 EUR.
Ce este si mai dubios este ca pe extrasul de carte funciara al apartamentului in cauza, totul pare sa fie curat. Aceste somatii nu sunt notate acolo.
O alta problema ar fi ca, pe un teren invecinat blocului, constructorul (persoana in cauza care este urmarita silita), detine un teren cu o vila construita care este pus sub sechestru de ANAF, in valoare de 500.000 EUR.
Inca o problema ar fi faptul ca blocul are si o mansarda, pe care nu o pot identifica niciunde in acte. Autorizatia de construire din extrasul de carte funciara nu prevede nicio mansarda. Iar apartamentul in cauza care este urmarit silit, nu este un apartament, este defapt un garaj privat al constructorului, situat la parterul blocului, desi in extrasul de carte funciara, acest garaj este notat ca fiind apartamentul 8, care ar fi trebuit in mod normal sa fie la etajul 2.
Intrebarea mea este: In aceste conditii, chiar daca apartamentul pe care eu intentionez sa il cumpar este curat, ma expun vreunui risc pe viitor?