avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate PANCONE35

Activitate PANCONE35

Buna seara!
De curand am achizitionat un apartament care avea cuprins si un mic hol inchis cu usa de termopan din spatiul comun.
Vecinul de langa usa noastra, suparat ca nu a cumparat el apartamentul, nu s-au inteles la pret, a facut plangere catre politia locala ca pe el il deranjeaza usa de pe spatiul comun (de suparare ca nu a putut sa cumpere apartamentul si apoi sa isi inchida ambele apartamente printr-o usa de termopan a vrut sa sicaneze).
Mentionez ca aceasta usa a fost pusa de 20 ani si vecinul s-a mutat acum 10 ani.Mai sunt pe scara si alte apartamente inchise la fel.
Nu se platea chirie la asociatie si nu avea vreun contract de folosinta gratuita a acelui spatiu.
Politia a trimis o invitatie catre proprietarii ap 3-eu aveam doar promisiunea facuta la notar si le-a mentionat sa isi darame usa ca sunt pe spatiul comun conform legii 50.
Zis si facut, ca sa nu aiba durere de cap s-a demolat acest spatiu si ulterior m-au anuntat cu parere de rau la notar ca nu mai am acel hol.
Intrebarea mea este urmatoarea!
Avand in vedere ca acest spatiu este in capat, nu incomodeaza pe nimeni si in mod normal as circula numai eu si familia mea, vecinul nu are ce sa caute decat daca ar dori sa imi pazeasca usa, nu exista tablouri electrice, de gaz, as putea inchide din nou in mod legal? Pot printr-un contract concesiune, de inchiriere sau folosinta sa imi inchid spatiul, dar fara acordul vecinului direct avizat? Doar al celorlalti vecini din scara si de pe etaj?
Pe etajul meu sunt 3 ap, pot lua semnatura doar 2 semnaturi-genul 50+1?
Va multumesc!