Da, am citit si eu toate astea dar am observat ca si la nopti scrie la fel, 25% din salariul de baza orar, ceea ce in codul muncii Articolul 20 scrie “25% din salariul de baza si atat. Nu “orar” .
Am o nelămurire si poate ma ajuta cineva.
M-am angajat recent la o firma de It unde programul este 24/7 deci lucrez in ture cu weekenduri si nopti. Pana acum am lucrat la inca 2 corporatii la care sporurile erau la fel. Aici am avut surpriza sa aflu ca sporul de 5% pt weekend care în celelalte contracte era din salariul de baza brut, aici este 5% din salariul de baza orar. Un exemplu rapid la un salariu de 10.000 lei Brut 5%(500 lei) cu 48 h lucrate pe weekend (48/8 = 6 zile) deci 500*6=3000 lei . Asa este normal sau cel putin a fost normal pana m-am angajat aici. Aici in contract scrie 5% din salariul de baza orar. Adica la salariul de 10.000 lei mi se imparte la cate ore lucrate pe luna(ex 176) ies 56,81 lei /ora si la asta adaug un procent de 5% deci eu pt 48 h de weekend iau in plus doar 136 de lei?? Este normal si legal asa ceva?
Multumesc pentru raspunsuri.