avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Activitate raph90

Activitate raph90

Am avut un accident auto in luna mai 2023 care nu a fost din vina mea si in care am fost implicat impreuna cu alte 2 masini respectiv persoane. Ca urmare a acestui fapt amiabila nu a fost posibila intrucat am fost implicate 3 persoane si a trebuit sa ne ducem la politie pentru constatare.

Am dus masina intr-un service recomandat de brokerul cu care am incheiat asigurarea si reparatiile au inceput abia prin luna iulie-august datorita faptului ca procesul verbal mi s-a dat abia pe la sfarsitul lunii iunie iar devizul a fost facut prin iulie, unde s-au asteptat diverse aprobari de la asigurator. Mentionez ca in toata aceasta perioada masina a stat in service.

Ideea este ca astazi este 20 noiembrie si masina mea este inca in service pentru reparatii iar service-ul invoca motive ca nu au cunostintele necesare pentru reparatia anumitor daune si ca a trebuit sa duca masina in alt service (care nu este al lor ci cu care doar colaboreaza).

Din punctul meu de vedere aceasta dauna nu a fost atat de mare incat sa necesite un timp atat de mare de reparatie. Pe langa asta, cel cu care am facut accidentul (vinovatul) avea asigurare la Euroins, care pe vremea aceea era in proces de faliment si ca urmare eu mi-am reparat masina prin CASCO cu regres. Datorita acestui fapt pe toata perioada reparatiei nu mi s-a dat o masina la schimb pentru ca masina la schimb se ofera doar in cazul in care reparam prin RCA.

Pentru mine prejudiciile sunt mari:
- timpul foarte mare de reparatie care nu mi-a fost comunicat initial de catre service pe motiv ca "nu stim cand ne ajung piesele si nu va putem comunica un timp de reparatie"
- am ramas fara masina in aceasta perioada fara a-mi fi oferita alta la schimb. Ocazional a fost nevoie sa inchiriez
- Lipsa de comunicare din partea service-ului, a trebuit sa ii sun saptamanal sa imi zica si mie ce se mai intampla cu masina mea.
- nesiguranta unei reparatii de calitate chiar daca eu am asigurare RCA si Casco iar accidentul nu a fost din vina mea

Ce pot face in acest caz? Mi-e frica sa nu imi iau masina nereparata sau sa nu se extinda cu inca x luni reparatia...