avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Activitate Marius2345

Activitate Marius2345



Adrian ALBU a scris:

Nu veți avea nevoie de un avocat din oficiu. Este vorba despre o procedură în care instanța trebuie să confirme soluția procurorului de renunțare la up. Dacă puteți, mergeți la termen și spueți instabței să admită cererea de renunțare, iar dacă nu puteți merg, trimiteți o hârtie la instanță prin care cereți admiterea cererii.

Și acea hârtie cum trebuie formulată și trimisă ?
Bună ziua, am primit și eu această citație acasă :
CITATIE
emisă la data de 13 Septembrie 2024

Stimată doamnă/Stimate domn,

Sunteţi chemat în această instanţă, camera 211, Complet 10-cameră preliminară şi fond-cameră de consiliu, în data de 22 Octombrie 2024, ora 09:00 în calitate de intimat în dosarul cu obiectul: confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP).

Menţionăm că:

Partea citată are dreptul la un avocat cu care să se prezinte la termenul fixat, prevederea nu se aplică în cazul martorilor.

Asistenţa juridică este asigurată atunci când cel puțin unul dintre avocații părții citate este prezent, prevederea nu se aplică în cazul martorilor.

în cazurile prevăzute de art. 90 şi art. 93 alin. 4 din Legea 135/2010 privind Codul de procedură penală, apărarea este obligatorie, iar în cazul în care partea nu îşi alege un avocat care să se prezinte la termenul fixat, i se va desemna un apărător din oficiu; prevederea nu se aplică în
cazul martorilor. în vederea exercitării dreptului la apărare, partea citată poate să consulte dosarul aflat la arhiva instanţei; prevederea nu se aplică în cazul martorilor. partea căreia, personal, prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcţionarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenţei, i s-a înmânat în mod legal citaţia pentru un termen de judecată nu mai este citată pentru termenele ulterioare, chiar dacă ar lipsi la vreunul dintre aceste termene, cu excepţia situaţiilor în care prezenţa acesteia este obligatorie potrivit legii; prevederea nu se aplică în cazul martorilor.

În caz de neprezentare nejustificată urmare a citării sau sustragere de la primirea citaţiei, o persoană poate fi adusă în faţa instanţei de judecată pe baza unui mandat de aducere


Ce mă sfătuiți să fac și cum pot să optez la un avocat din oficiu? Nu știu care sunt demersurile, deoarece n-am mai trecut prin așa ceva. Ce se poate intampla in acest caz daca nu mai am antecedente penale sau de orice fel cu poliția iar prejudiciul a fost recuperat in totalitate. Mulțumesc anticipat !
Am și eu o întrebare, unde se pot obține subvențiile pentru tinerii care se angajează, care lucrează la peste 50 km de domiciliul din buletin, etc, care sunt demersurile și unde trebuie făcute?
Mulțumesc anticipat !


Mihăilă Sebastian a scris:

Depinde de incadrarea faptei si atitudinea persoanei vatamate. Daca magazinul insista in continuarea cercetarilor atunci pot fi mai multe solutii care se pot da in cauza.

Cam ce soluții ar putea fi?

CHKa a scris:

Cu tot respectul - d-le avocat Lascoschi , CE nu stiu tinerii ? ca nu e permis sa furi ? ca - de obicei - marfa din magazine e in gestiunea comuna a vanzatorilor , iar acestia acopera lipsurile la inventar din buzunar ? sau - asa cum spune userul - ca , daca nu ai bani de mancare , iti poti potoli foamea cu niste jocuri de societate ?

Jocurile erau pentru cadouri de Crăciun, pe mine mă interesează sfaturi de la o persoană avizată, nu doar să dialogăm aiurea pe subiect, mi-am recunoscut vina, mi-am asumat-o, răspund în fața legii, nu să fiu tras la răspundere de oameni care nu sunt în măsură, am făcut postarea pentru oamenii competenti ce mă pot ajuta cu informațiile necesare, zi frumoasă


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Greu de spus cât va dura.
Pun ceva la cale procurorii am impresia căci sunt foarte multe furturi de acest fel.

Am și eu câteva dosare penale pentru niște clienți și vad ca nu prea se mișcă cu talent procurorii și polițiștii și nici nu par sa vrea sa se conformeze la ce solicit eu.

Pregătesc niște cereri mai dure și sa vad ce vor face.

Sunt și mulți tineri acum și nu prea știu ei bine anumite lucruri...
Avocatii tineri au stricat și ei socoteala căci nu prea știu anumite lucruri...
Acest conglomerat de factori poate genera anumite probleme și pentru dvs.

București 2023


Și îmi puteți spune vă rog care sunt consecințele legale cu privire la problema relatată de mine ?
Bună ziua, aseară în jurul orei 18:00 am sustras prosduse alimentare, decolaratiuni de Crăciun, jocuri de societate în valoare de 2200 de lei dintr-un magazin pentru uz propriu, a fost chemată poliția, am dat declarații, mi-am recunoscut vinovăția, am cooperat, fiind prima abatere luată într-un moment de impas financiar învățat de o altă persoană, explicând situația mea materială ca sunt student anul 1, ca locuiesc singur cu chirie, ca nu mai aveam decât banii de chirie pe o lună și ca urma să mă angajez, am spus ca regret ce am făcut, domnii polițiști s-au comportat exemplar și foarte politicos, știu doar ca se va deschide un dosar penal, îmi puteți spune și mie vă rog care sunt consecințele legale în continuare și cat ar dura aproximativ toată urmărirea penală ? Țin să menționez ca prejudiciul a fost recuperat în totalitate de magazin. Vă mulțumesc anticipat !