avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate popescuandrei1

Activitate popescuandrei1

Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale persoanei (art 39/1 din OUG 195/2002) care a parcat neregulamentar. S-a aplicat sanctiunea conform art 102 alin. 1 pct 14 din OUG 195/2002, 1305 lei amenda + 9 puncte-amenda..
Fapta a avut loc in august 2023. In procesul verbal se mentioneaza ca notificarea a fost trimisa prin posta cu confirmare de primiere. Nu am avut notificare in parbriz.
Realitatea este ca nu a ajuns niciodata, altfel as fi luat-o de la posta cum am luat si acest proces verbal.
Lucruri care par ciudate, dar probabil nu sunt:
1. este greu de citit si inteles procesul verbal
2. nu se poate achita la jumatate in 15 zile (este trasa o bara acolo)
3. nu exista martorul asistent (necompletat)

Vreau sa contest acest proces verbal pentru ca avizul de la posta nu a venit niciodata pentru parcarea neregulamentara (altfel il ridicam ca si pe acesta), dar imi este neclar in baza carei legi sau prin ce pot argumenta.
Parcarea neregulamentara a fost in Sectorul 2, locuiesc in sectorul 5, iar procesul verbal este de la Primaria Municipiului Bucuresti Directia Generala de Politie Local si Control si imi este neclar daca pot depune contestatia la Judecatoria Sectorului 5, sau trebuie 2 sau a Bucurestiului.