avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Activitate David1610

Activitate David1610

Tocmai am vandut prima masina! Din pacate am fost pacalit.
Am vandut masina personala, un Smart forTwo unui domn din Bistrita. Eu sunt din Satu Mare, cu domiciliu in SM, iar masina este inregistrata in SM, si ne-am intalnit in Cluj-Napoca, unde sunt student.
M-am intalnit cu domnul, iar dupa ce a vazut masina si a dat o tura cu ea, brusc, era grabit, cu toate astea a pierdut vremea sa negocieze inca 200€ din pret. Spun ca a pierdut vremea pentru ca el mi-a platit cash doar 900€ si a plecat cu masina, urmand sa imi plateasca restul banilor prin ramburs cand ii voi trimite fiscalul si CVC-ul prin curier. Nu stiam absolut nimic despre partea de acte, dar a spus ca ma ajuta el - mi-a tot spus ca nu am nevoie de contracte, ca le voi primi de la primaria SM cand voi cere fiscalul - am pus pe talonul masinii, la rubrica “instrainat catre” numele lui, data si semnatura mea.
Am:
- un contract vanzare cumparare completat cu o semnatura de a lui (a trebuit sa ma rog de el sa dea semnatura pe contract)
- un scan vechi cu partea din interior al cartii masinii de cand am cumparat masina
- un scan cu partea din interior a talonului
- poza la buletinul cumparatorului
Contractul de vânzare-cumpărare nu este avizat inca, iar restul actelor (RCA, CIV si talonul instrainat catre el) sunt in masina, in posesia lui.
Cumparatorul nu mai raspunde la telefon de 72h.
Stiu ca greseala e a mea, am procedat gresit, nu am gandit destul si am fost fraierit, insa motivul pentru care postez pe acest forum este sa aflu cum e cel mai bine sa procedez in continuare.