avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate socrate007

Activitate socrate007

Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Multumesc iuli_c!
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
Buna ziua. Are cineva sintezele pe drept penal de Udroiu partea generala?
Răspuns la discuția INM 2015...ADMITERE!!!
buna ziua!
ceva materiale de studiu in format electronic aveti?
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
ok, asa e daca si el recunoaste. nu citisem si pagina urmatoare a forumului de aceea am raspuns pripit.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
marius07 a scris:

isis23 a scris:

marius07 a scris:

3.In cazul persoanei juridice :

a) executarea atat a ped. principale , cat si a celor complementare incepe dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti ;
b) executarea ped. complementare incepe dupa executarea ped. principale;
c) pot fi aplicate aceluiasi inculpat toate ped. complementare prevazute de lege.

a)



dl udroiu da ca raspuns corect a, c
nici eu nu intelelg de ce este c) poate ca treb sa interpretam in sensul ca pot fi dar nu in acelasi timp , zic si eu , alte pareri?


initial cand am citit grila si eu am zis din prima a. dupa ce am vazut raspunsul lui udroiu m-am gandit....si cred ca are dreptate.
pai, pedepsele complementare sunt dizolvare, spendarea activ...si asa mai departe.
in mod normal nu poti dispune si dizolvare si suspendarea unei activitati, sau inchiderea unor puncte de lucru.
dar chichita la grila asta e ca mister udroiu nu zice "concomitent". per a contrario, instanta poate dispune o pedeapsa complementara, daca nu e respectata, trece la alta si tot asa pana la dizolvare, inclusiv...si uite asa le avem pe toate impotriva aceluiasi inculpat.
parerea mea...
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
corect, dar discutia incepuse de la faptul ca in udroiu scrie ca trebuie sa fie in exercitiul functiunii, legatura cu serviciul nefiind suficienta.
in fine, cred ca s-a inteles subiectul:)
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
@lautz uite urm exemplu:
A politist in exercitiul functiei se intalneste cu B procuror, care se ducea sa cumpere mancare la copii, fiind in timpul liber. politistul il loveste, deoarece voia sa se razbune pentru ceva ce ii facuse procurorul cu ocazia instrumentarii unui dosar.
ce se retine in sarcina lui A?
eu zic purtare abuziva si ultraj. desi procurorul nu era in exerciutiul functiei.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
isis=D>
nu cred ca e cineva care nu posteaza pentru ca se vorbeste despre alt subiect. cred doar ca nu se posteaza....pt ca nu are cine.
eu de exemplu m-am bagat in discutii pe civil i penal pt ca astea le-am citit. procedurile deocamdata nu le stapanesc si prefer sa nu intru in discutie.
de fapt daca rascolim cele 100 de pagini si punem cap la cap discutiile pur juridice nu cred ca se aduna 25 de pagini....rezulta ca 75% din discutii se poarta pe teme precum "o intra, n-o intra....noile coduri" ba mai vin unii plictisiti si lenosi care decat sa citeasca discutiile de la inceput se trezesc sa puna iar intrebari despre carti, noile coduri,etc...probleme discutate anterior.
parerea mea, intentia de a deschide 4 topicuri e buna, dar prin castigul eventual si ratele de participare la discutii nu se justifica.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
e ok ce spui tu. dar diferenta intre exercitiul functiei si "in legatura cu atributiie de serviciu" ramane tot asa cum am spus mai sus, in sensul invers aratat de @marinescuion123.
Răspuns la discuția Admitere INM 2012
marinescuion123 a scris:

Csorin a scris:

am o mica nelamurire , Udroiu zice asa : purtearea abuziva poate fi retinuta in concurs ideal cu ultrajul savarsit asupra aceleiasi persoane , in cazul in care pers vatamata avea calitate de functionar public care indeplinea o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat .....si se afa in exercitiul functiei ..... eu personal nu vad de ce nu s ar aplica concursul ideal si in cazul in care functionarul ( ex politistul ) nu s ar afla in exercitiul functiei ci in timpul liber , dar ultrajul ar fi fost savarsit in legatura cu atributiile sale de serviciu ( ex , efectuarea unor acte de cercetare impotriva functionarului , pe care acesta din urma le considera , din motive personale , abuzive )....voi ce ziceti ?


eu cred ca tu ai dreptate
de regula in legatura cu atributiile de serviciu este inclusa in notiunea mai generala in exercitiul functiei.


e exact invers. exercitiul functiei inseamna exact in timpul de serviciu. in leg cu atributiile de serviciu inseamna si in timpul liber dar pentru ceva facut in timpul exercitiului functiei.
de ex: nu poti spune ca un procuror e in exercitiul functiri cand e in concediu....