avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina992

Activitate Cristina992

adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Având în vedere ceea ce ati scris, cea mai mare probabilitate este aceea că se încearcă înșelarea dumneavoastră. Nu plătiți nimic și formulați plângere la politie. De ceva timp, autoritățile din Germania și Austria trimit și traducerea amenzii în limba statului contravenientului, dar în situația dumneavoastră nu este cazul pentru ca mașina nu a părăsit teritoriul României. O a doua posibilitate ar fi aceea ca numărul de înmatriculare să vă fi fost furat sau sa fi fost duplicat pentru a fi folosit pe o alta mașină pentru a eluda prevederile legale sau chiar pentru a fi folosită la diverse infracțiuni. Aceste aspecte se vor lamuri în cadrul anchetei deschise ca urmare a plângerii dumneavoastră.

Bună dimineața! Mulțumesc pentru răspuns!
Plângere la poliție se poate face și online? Întreb deoarece nu am avut niciodată nevoie să recurg la acest lucru.
Mulțumesc!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ar trebui totuși verificat dacă scrisoarea nu este emisa de o instituție din Austria..Au fost situații frecvente când au fost săvârșite fapte penale ,contravenții în alte tari și au fost oferite datele de identificare aparținând altor persoane .

Bună, nu am putut atașa poze; v-aș putea contacta pentru o opinie? Mulțumesc!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Este o încercare de înșelăciune, de scam. Dacă știți ca nu a fost mașina ieșita din tara, nu completați și nu plătiți nimic.

Bună! Scrisoarea este și în limba română (nu engleză cum am precizat dar m-am grăbit și nu am mai putut modifica) și în germană.
Nu voi răspunde acestei scrisori, cu siguranță mașina nu a ieșit din țară. Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua! Am primit astăzi o scrisoare în poștă cum că am săvârșit o încălcare a normelor de circulație în Austria în data de 30.11.2023. Nu am în plic o poză cu mașina și cu numărul acesteia atașat, nu mi se explică ce exact am încălcat și nici suma contravenției. Scrisoarea este în limba engleză și pe lângă aceasta sunt 2 exemplare de fromular(unul în engleză unul în germană) pe care ar trebui să îl completez pentru identificarea conducătorului auto; mai este menționat faptul că, dacă nu furnizez datele cerute, amendă poate ajunge la 10.000 euro. Menționez că mașina nu a părăsit teritoriul României, nici condusă de mine nici de altă persoană. Cum pot proceda în această situație? Mulțumesc!