avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate BVER

Activitate BVER

Mulțumesc pentru răspuns, deși finalizat cu un ricoșeu tendențios înafara subiectului. Sunt 1/2 brănean, angajat intr-o multinațională, ca tesa, pe automotive Germania, și nu am un venit care să permită inițierea unui proces de partaj, la nivelul taxei de timbru de până în prezent. Aș avea nevoie de 20k euro în 3-4 procese, doar pentru taxa de timbru, dar prefer un concediu pe an. Pretul terenurilor a crescut, Problemele averii la brăneni, nu s-au schimbat, nici după 1989, sunt aceleași. Pentru a recupera 1/8 dintr-o parcelă, din centrul Branului, de 1000 m.p., estimată la 100k euro, ar trebui să plătesc 5k euro, taxă de timbru, recuperabilă după X ani. Pretul bunului recuperat ar fi 12k euro, din care onorariul avocatului ar fi 5%, dar nu mai puțin de 1k euro, expertul min.1k euro. Inflația nu se ia în calcul la blocarea sumei de taxă de timbru, pe o perioadă procesuală relativ lungă. E binevenită noua lege care înjumătățește taxa de timbru, cu 50%, mulțumim. Vizavi de comparația cheltuielilor, service-ul mașinii noi, din 2018, mă costă 300 eur/an, dentistul 400 eur/an, renovarea o sumă cu 5 cifre, fără termen de comparație cu costurile procesuale. Eu respect valoarea și prețul ei, că am fost educat în acest sens, dar mă opresc "decât" la taxa de timbru.
S-a publicat in M.O. reducerea de 50%?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Relativ recent taxele privind partajul s au redus cu 50%,exista și varianta unui ajutor public judiciar..Situația exacta o lamuriti cu un av discutând costurile.Ttebuie sa va gândiți și la onorariu avocat,onorariu expert etc.Omul de rand trebuie sa scoată între câteva mii de lei și câteva mii de euro exact cum oamenii de rand plătesc la dentist,pt renovarea unui apartament,reparatia unui autoturism.etc.

Taxa de timbru pentru partajare teren, dezmembrare a ramas 5% din valoarea bunului supus impartelii, sau ce variante de reducere exista?
Buna ziua. S-a solicitat interdictie de vizita si telefon, invocandu-se ideea ca se discuta topicuri care ar determina ulterior scandaluri intre partile contractuale, intretinator si intretinut. Intretinatorul afirma ca este proprietar cu drepturi depline prin contractul de intretinere si poate decide interdictia de vizita pe proprietatea lui, respectiv interdictia de telefon. Rezulta ca intretinutul nu mai are niciun drept. Desigur aspectul cu scandalurile este fals, rudele nu au contestat si nu au pretentii vizavi de avere. Scandalurile au loc ca reactie la pretentiile rudei in varsta care are dreptul liber de exprimare pentru cerintele conforme cu educatia sa, diferita de ale generatiei tinere..
Buna ziua, Ce drepturi are persoana intretinuta printr-un contract de intretinere, si-a cedat o avere consistenta, vizavi de alte rude, respectiv, daca rudele au drept de vizita si comunicare prin telefon sau nu? Cel care intretine are dreptul de a restrictiona accesul de vizita si comunicare prin telefon, cu intretinutul? Intretinutul are drepturi sau este un supus-captiv deplin prin contractul de intretinere? Intretinutul este in varsta dar mobil si in deplinatatea facultatilor mentale.