avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Activitate Petrescu E

Activitate Petrescu E

Bună ziua .Dacă mă puteți ajuta cu un răspuns ,uzufructuarul unui teren are drept de folosință și asupra construcțiilor noi făcute de propietar pe acest teren ,chiar dacă nu sunt trecute în contractul de uzufruct ? Vă mulțumesc mult .
Mulțumesc frumos .
Mulțumesc dar totuși o cotă parte de 1/2 dispare din uzufruct .Unde se duce ? La celalalt uzufructuar sa fie posesorul întregului sau la nudul propietar ,acesta putând sa-și constituie și el un drept de yzufruct ?
Sunt doi uzufructuari în cote părți de 1/2 ,pe un teren .Dacă unul din uzufructuari renunță la cota lui în favoarea nudului propietar ,îl poate ajuta pe acesta sa-si consolideze propietatea și sa devina la rândul sau uzufructuar sau îl ajuta pe celalalt sa-si sporească drepturile ? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
"Tatăl nu s-a impotrivit nici macar o secunda ,a fost mereu de acord ,nici macar nu s,a pus problema ,ba chiar i-a ajutat cu unele lucrari cum a stiut .
A construit cu acordul tatalui?
Ar trebui sa meargă cu ce acte are la un avocat.

Nu ,casa nu are nici cadastru ,nici intabulare .
Bună ziua .Va prezint o situație ciudata la care aș vrea să primesc un răspuns căt se poate de legal .Fata face un contract de uzufruct viager cu mama si cu sotul acesteia ,care nu îi e tată, pe un teren mostenit ..La vremea constituirii acestui act ,,casa nu era construita ,avea doar avizul de constructie eliberat ,si nu e trecuta în contractul de uzufruct.Acum cind casa e gata si locuiesc cu totii impreuna ,plus nepotelul ,"tatăl" vrea să îi evacueze ,mai ales pe fată ,care e și propietara casei în care el locuiește ,și ,repet, nu are constituit act de uzufruct si nici nu e specificata în actul de uzufruct pentru teren .Cum ar trebui sa se soluționeze legal această situație ? Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Buna ziua .Se poate cadastra si intabula o casa construita pe un teren care are constituit un contract de uzufruct viager pe o alta persoană ? Va mulțumesc daca ma puteți ajuta cu un rasouns .
Nu am stiut pina acum ca exista o propietate a so rului meu pe un teren ,si nu am avut niciodata in casa nici macar o copie dupa acest titlu de propietate
Bună seara .Ce documente îmi trebuie ca sa pot scoate titlu de propietate al socrului meu decedat ,pentru a putea face succesiunea după dânsul ? Menționez ca suntem trei moștenitori ? Și de unde se poate scoate acest titlu de propietate al unui teren din mediul rural ? Mulțumesc anticipat .