avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate randomuser17

Activitate randomuser17

Da, este vorba de o statie de 22 Kw. Din pacate doar presedintele si asociatia au fost de acord, cererea proprietarului in cauza nu a trecut prin CEX sau prin acordul proprietarilor. Multi am vazut ca a "rasarit" statia.

Acum, ce pot face astfel incat sa fie legal instalata si sa nu avem motive de ingrijorare legate de aceasta statie? sa merg catre ISU sa le spun ca in comunicarea catre ei cineva a dat falsa declaratie? iar despre partea cu asociatia si presedintele, sa le fac reclamatie la primaria de sector?

Multumesc!
Buna ziua. Am urmarit cu interes forumul, iar acum apelez la ajutorul vostru pentru urmatoarea situatie:

Intr-un complex rezidential, in parcarea subterana (aprox de 70 locuri de parcare) a aparut langa unul dintre locurile de parcare o statie de incarcare pentru masini electrice. L-am intrebat pe presedinte cum a aparut acolo si mi-a zis ca un proprietar a cerut permisiune sa monteze acea statie si e proprietate personala cu un contor pasant, factura primind-o lunar asociatia si el plateste acea factura.

Asociatia si presedintele au inaintat catre ISU o cerere, iar raspunsul ISU catre asociatie l-am primit si eu de la presedinte, iar in el scrie fix asa: "Avand in vedere cele mentionate de dumneavoastra, pentru montarea unei statii pe proprietate persoanal si avand in vedere ca parcarea nu are mai mult de 10 autoturisme, nu este necesara emiterea de aviz/autorizatie de incediu.". - 1. Statia este montata pe unul dintre peretii blocului, nu pe locul de parcare. 2. Parcarea este una cu mai mult de 10 locuri de parcare.

Acum, vine si a doua dilema. Acestui proprietar, pentru a fi in conformitate cu legea, nu trebuia ca asociatia si presedintele sa treaca aceasta decizie de a-l lasa sa isi monteze statia, prin aprobarea membrilor CEX sau aprobarea proprietarilor prin vot?