avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Activitate bianca.popa.

Activitate bianca.popa.

Hrană caldă - clauză de mobilitate
(1) Avem angajați cu clauză de mobilitate în contractul individual de muncă care rămân pe Punctul de Lucru ( domeniul de activitate – constucții) în zilele de repaus săptămânal (sâmbăta și duminica), fără a desfășura activitate.
(1.1)Angajatorul poate acorda hrană caldă (netaxabilă) angajaților în aceste zile de repaus săptămânal când aceștia rămân pe Punctul de Lucru chiar dacă nu desfășoară activitate?
(1.1.1) Ne referim la hrana caldă care face parte din veniturile cumulate lunar în limita plafonului lunar de cel mult 33% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.
(1.2) Acești angajați trebuie să primească și indemnizația de mobilitate pentru acele zile de repaus săptămânal, chiar dacă nu desfășoară activitate?
(2) Pentru angajații cu clauză de mobilitate în contractul individual de muncă, timpul de deplasare de la domiciliu la locul de muncă și de la locul de muncă la domiciliu, este considerat timp de muncă?

Mulțumesc!
Bună ziua,
(1) Conducerea societății dorește să acorde unui membru din Consiliu de Administrație un ajutor financiar pentru o boală incurabilă.
(2) Această cheltuială intră sub incidența art. 25 p-ul (3) alin.1 din Codul Fiscal?
(3) Dacă nu intră sub incidența Art. 25, sub ce formă am putea să îi acordăm acest ajutor pentru a nu fi considerat un venit impozabil și să nu intre în baza de calcul a contribuțiilor sociale?
Extras din Codul Fiscal în vigoare:
Art. 25. - Cheltuieli
(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
b) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidenţa acestei limite următoarele:
1. ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, ajutoarele pentru proteze, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii, ajutorarea copiilor din şcoli şi centre de plasament;
Mulțumesc.