latka a scris:
Dvs. vorbiți despre plângerea contravențională împotriva unui PV de contravenție. Găsiți detaliile la art. 118, aveți deja link de la OUG 195/2018.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Totuși, a rămas neclar și nu ați precizat în mesajele anterioare ca ați predat permisul și pentru ce motiv. Dacă e caz penal, e doar retinut, nu suspendat.
Nu cred ca-l veți vedea prea curând, până nu se desfășoară cercetarea penală. Ar fi cazul să vă angajați un avocat, dvs. spuneți ca nu s-au adunat cele 15 puncte de penalizare, nu ați primit nici o înștiințare de a preda permisul și, prin urmare, nu ar trebui să aveți dosar penal.
In data de 11.12.2023 am primit la adresa de domiciliu o hartie pe care scria "Va comunicam faptul ca, pentru incalcarea, la data de 24.07.2023, a prevederilor art. 335 alin. 2 din CP, vi s-a retinut permisul de conducere. Veti avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice incepand cu data de 29.11.2023. Daca in perioada de suspendare sunteti depistat(a) conducand autovehicule pe drumurile publice, fapta dumneavoastra constitue infractiune la regimul circulatiei in conformitate cu prevederile art. 335 alin.2 din CP. Am primit un exemplar al comunicarii si dovada inlocuitoare a permisului de conducere."
Acum, treaba sta in felul urmator. Lasand la o parte faptul ca am primit comunicarea la mult timp dupa ce permisul imi fusese suspendat, nu am primit respectiva dovada inlocuitoare, asa ca m-am dus la serviciul rutier si i-am intrebat daca am permisul suspendat. Mi s-a confirmat ca este suspendat, dupa care le-am aratat o poza cu acea comunicare, explicandu-le ca nu am primit o dovada inlocuitoare. Doamna de la ghiseu mi-a spus ca nu este necesar sa predau permisul, dar ca acesta este suspendat. Am ales totusi sa predau permisul de buna voie si nesilit de nimeni si am intrebat daca dovada inlocuitoare era doar pentru a-l putea lua inapoi si mi s-a confirmat si asta. Am rugat pe cineva sa discute cu un avocat, i-a povestit avocatului despre ce este vorba, iar avocatul a spus ca nu poate face nimic pana nu primesc o comunicare cu privire la faptul ca mi s-a deschis dosar penal (sa vada despre ce este vorba). Pana astazi nu am primit nimic de acest fel, nici nu stiu daca o sa primesc. M-am plimbat mult si am dat multe telefoane ca sa aflu ca dosarul este in lucru si nu mi se pot oferi prea multe informatii, am reusit doar sa fac rost de numarul dosarului, care nu stiu daca ma ajuta sau nu in momentul de fata. Ma simt neputincios.