avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate 220371

Activitate 220371

Fratele nostru a decedat acum 15 ani.
A fost căsătorit și nu a avut copii.
Soția lui vrea să facă acte pe apartament care lau cumpărat în preuna la o nepoata dea ei.
Poate să facă acte fără să ne întrebe?

Vă mulțumesc!

romascanu a scris:

Pe mamă a moștenit-o copilul ei. Și pe copil l-a moștenit tatăl lui.
Apartamentul a trecut de la mamă (proprietar exclusiv) la fiu și de la fiu la tată.
Asta-i toată povestea. Nu are legătură cu divorțul de acum 30 de ani. Soțul divorțat a rămas tată și în această calitate și-a moștenit copilul.

Tatăl lui mai trăiește
Băiatul a murit acum 5 ani
Eu și fratele avem dreptul la apartament?Apartamentul la vândut fostul soț

gi-jane2 a scris:

:))
Când a murit sora dvs, singurul mostenitor era copilul, după decesul lui, il mosteneste tatal lui.
Mai e în viata? Mai știți ceva de el?
Când a murit copilul?
Dvs aveti grija de casa, platiti ce e de platit?

Eu sunt soră cu femeia decedată și mai avem un frate.
Eu și fratele avem dreptul la apartament?

gi-jane2 a scris:

Dvs cine sunteți? Eu am presupus ca sunteți fostul soț și sotia nu s-a recăsătorit. Altfel, corect era sa fi început cu " sotia mea care a decedat, a mai fost căsătorită..."
Daca sunteți sotul supraviețuitor dvs ati mostenit 1/4 după sotoe și fostul soț 3/4 după copilul lui

Copilul a murit după soție.
Nu a fost căsătorit nu a avut copii
Fostul sot. Are dreptul la apartamentul cumpărat de soție?

gi-jane2 a scris:

Casa pare ca a fost bun propriu, nu aveti ce partaj sa faceti, dar dacă copilul a murit după mama și nu a avut copii, il moșteniți.
Reveniti cu detalii.

Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a decedat și copilul fostul sot mai are dreptul la partaj?