avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Activitate RazvanGeorge2103

Activitate RazvanGeorge2103

Cornel Vasile a scris:

Sa sesizeze ITM-ul , sa mearga la AJPIS sa vorbeasca ce documente trebuie sa aduca in acest caz.

Am fost la AJPIS și i s-a spus că are nevoie de: Cerere de suspendare, Deciezie de suspendare și o adeverință cu salariul pe ultimele 3 luni. Însă acestea se eliberează de către firma unde este angajată.
Am făcut sesizare și la ITM, de unde ni s-a răspuns că actele necesare trebuie eliberate de către administratorul judiciar, dar dumneaei ne-a transmis că nu are acces la arhiva firmei.
Am trimis mail de 5 zile încontinuu, dar nimeni nu vrea să răspundă la solicitarea noastră, nici pe parte electronică nici telefonică.
Firma unde a lucrat a intrat în insolvență. Ea fiind gravidă nu a putut să o dea afară, contractul de muncă i-a mers mai departe. Banii de pe zilele de postnatal (42 de zile)+ banii de pe luna noiembrie în care a fost în prenatal nu i-au intrat. Ea de ieri nu mai are dreptul la postnatal și trebuie să își facă indemnizația de creștere a copilului. Dar pentru a intra în indemnizație îi trebuie niște acte de la firmă. Cei de la firmă nu îi răspund pentru ai da acele acte. Am luat legătura și cu administratorul judiciar al firmei care ne-a spus că el nu ne poate ajuta deoarece nu a primit niciun un act de la firmă. Ce ar trebui să facă în cazul de față?