Bună ziua! Am cumpărat o proprietate cu doi stâlpi de electricitate pe teren, situați ambii, la limita terenului, aproape de gard (după gard fiind drumul public)! Vecinul, de peste drum, (are curent de la alt furnizor de electricitate și vrea să-și schimbe furnizorul cu cel la compania ai cărei stâlpi se află pe terenul meu) îmi cere procură la notar ca să se branșeze de la unul din stâlpii de pe terenul meu! Menționez că vecinul are un garaj auto, bloc de garsoniere și alte depozite pe terenul lui! Întrebare: ce rol are procura pe care mi-o cere vecinul și pentru ce? Stâlpii nu sunt în proprietatea companiei de electricitate? (Având dreptul de a opera modificări, referitor la cablurile care vin pleacă din stâlpii lor?) Având în vedere că are nevoie de curent de putere mare, mă gândesc că trebuie un transformator și alte echipamente! Eu prin procura, pe care o cere, îi dă mână liberă la amplasarea pe terenul meu și a altor echipamente, gen transformator, săpat prin grădină sau altele, care mă pot îngrădi in ce privește construcțiile sau alte modificări pe care o să vreau să le fac pe proprietatea mea în viitor? Ce implică procura pe care mi-o cere? Mulțumesc!