avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate Ancasorana

Activitate Ancasorana

Buna ziua. Am infiintat un PFA in anul 2014 pe care nu s a lucrat deloc. Am uitat efectiv de El ( nu s au depus niciun fel de declaratii, hartii nimic ,din cate imi amintesc). Pana anul trecut nu am primit nimic de la ANAF, sau din alta parte, iar in dec 2023 primesc o hartie cu impozit de 1900 lei plus penalitati de 900. Intrebare mea estepe baza a ce au trimis dupa 10 Ani si pentru ce? In hartie nu mi spune pe ce an este impozitul, vad doar pe cea de penalitati/dobanda ca ar fi pe anul 2022-2023. Exista un termen de prescriere,sau sa SE inchida automat dupa o anumita perioada de timp? Adica nu inteleg de ce mi a venit in 2022-2023 cand pana atunci nu am primit nimic. Multumesc
Perfect, multumesc. Nu am primit de la posta niciun aviz

latka a scris:

Nu, politia trimite prin posta o astfel de comunicare, in care cere datele de identificare ale soferului. Plicul se inmineaza la posta, prin semnatura, in cutia postala ajung avize de informare despre existenta acelui plic. Termenul de pastrare la posta e de 10 zile.

Am citit acum articolul. Acolo scrie doar ca sunt obligata sa comunic datele. In schimb, n am gasit niciunde obligatia LOR de a comunica aceasta hartie. Adica ei pot lasa oriunde (lipit de usa, in cutia postala etc) fara o confirmare din partea mea ca am si primit o?

latka a scris:

Termenul este de 15 zile de la data consemnată în PV. Plângerea o depuneți la judecătoria de care aparțineți. Temeiul legal este tocmai faptul ca nu vi s-a comunicat de către poliție vreo cerere de date, conform art. 39 din Oug 195/2002.

VA multumesc

latka a scris:

Termenul este de 15 zile de la data consemnată în PV. Plângerea o depuneți la judecătoria de care aparțineți. Temeiul legal este tocmai faptul ca nu vi s-a comunicat de către poliție vreo cerere de date, conform art. 39 din Oug 195/2002.

Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio hartie in care sa mi SE ceara acest lucru. Hartia nu trebuia trimisa cu confirmare de primire? Adica cum demonstreaza ei ca eu am primit hartia? As vrea sa contest procesul verbal dar nu stiu care este temeiul legal. Multumesc