avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate Vio GEO

Activitate Vio GEO

Oare în justiție, noi pensionarii militari care am lucrat si in viata civila, (unde am acumulat puncte de contributivitate), nu putem cere separarea stagiilor civile de cele militare care au fost incluse în pensia militară?
Casa de pensii civila, ne trimite la cei din Armata si invers, dar niciuna din aceste institutii nu se implica in a respecta actuala lege si cadrul sau legal .
Acuala Lege a pensilor nu este pentru toti romanii, de ce aceste viramente legale achitate bugetului de stat, ani de zile, nu constituie o baza corecta si legala in modul de calcul al pensiei?
Am peste 65 de ani, am lucrat 3 ani dupa pensie ca sef de compartiment bancar si am obtinut o pensie civila ca limita de varsta de 45 lei/luna, pentru ca nu am avut stagiul minim, obligatoriu, de 15 ani cerut de Casa de Pensii- a Municipiului Bucuresti
Oare nu exista proceduri de calculare a pensiei militare pentru acei rezervistiI care au activat inainte/dupa terminarea carierei militare si in viata civila?
De ce oare actuala LEGE, bazata pe contributivitate, nu se aplica si la rezervistii militari (care au avut stagii de cotizare in viata civila)
Nu imi doresc vechime civila, scrptica, neplatita (vezi Armata MAI-care nu agreeaza principiile contributivitatii) ci o pensie care sa justifice in mod real impozitele si obligatiile achitate an de an statului, in perioadele de activitate civila.


PENSIE MILITARA SI PENSIE CIVILA
Sunt pensionar militar, din 2005 dar am activat 12 ani si in viata civila unde am platit contributii la institutiile de stat. In prezent nu beneficiz de pensie civila, intruncat armata nu agreeaza contributivitatea civila (asa zisa completare de ani ca vechime este aplicata de MAI, doar scriptica, ca vechime, nu valorica), iar Casa de Pensii civila nu-mi poate calcula pensia civila, pe motiv ca a calculat-o MAI.
Am primit raspuns negativ, atat de la MAI, cat si de la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.
Intrebare: Daca pensia civila are la baza principiul contributivitatii, de ce sunt frustat oare de acest drept si de actuala lege? Oare reglementarile actualei legi, nu sunt aplicabile acestor instituti: MAI, respectiv Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti?
Voi căuta un avocat cu …cuvânt,
La contributiile mele civile,…in vânt!