Buna ziua , in septembrie am participat la admiterea unei facultati, am intrat si am semnal contractul. Din pacate am plecat din tara si nu am mai putut ajunge. la data de 31.10.2023 trebuia sa achit o taxa de 1500 de lei pe care nu am achitat-o. ulterior am depus cererea de retragere pe data de 21.12.2023. cand am depus aceasta cerere contractul meu era deja suspendat conform unui articol din contract respectiv"6.3. Neachitarea taxelor de școlarizare conduce la suspendarea de drept a contractului de studii, respectiv la interdicția participării studentului la examene şi alte activități didactice. Pe perioada suspendării contractului de studii, studentul: - nu datorează taxă pentru perioada în care contractul de studii este suspendat, cu excepția cazului în care studentul optează pentru continuarea studiilor; - nu beneficiază de alte drepturi aferente statutului de student"
Zilele acesatea primesc un email de la facultate prin care mi se cere plata a 1500 de lei. Ii spun doamnei ca eu nu am fost niciodata la scoala , ca am depus cererea de retragere si ca contractul meu a fost suspendat si conform articolului mai sus mentionat nu am nimic de plata. aceasta revine cu urmatorul articol din contract "studenţii cu taxă sunt obligaţi să plătească taxa de şcolarizare pentru întreaga perioadă în care deţin calitatea de student al Universităţii
„DUNĂREA DE JOS” din Galaţi.
Calitatea de student încetează doar prin exmatriculare, retragerea la cerere sau absolvire. De aceea, studenţii cu taxă care sunt în
imposibilitatea obiectivă de a urma cursurile şi de a susţine examenele (chiar şi pentru o perioadă determinată), sunt obligaţi să depună
cerere scrisă la Secretariatul facultăţii, prin care să solicite retragerea definitivă sau temporară. Numai în felul acesta, solicitantul nu va mai
avea calitatea de student şi va fi scutit de taxa de şcolarizare pentru perioada de retragere. Până la data suspendării contractului de studii,
respectiv a depunerii cererii de retragere la Secretariatul facultăţii, studentul este obligat să plătească taxa de şcolarizare. Nu se admite
retragerea retroactivă a studenţilor în vederea scutirii de taxă;" si imi comunica ca am de plata 832 de lei pana la data la care am depus cererea de retragere.
Eu nu cred ca este corect sa platesc aceasta taxa tiind cont ca din data 31.10.2023 am avut contractul suspendat.
cine are dreptate pana la urma si care este suma pe care ar trebuii sa o platesc? eu consider ca ar trebuii doar sa platesc pana la data de 31.10.2023 dar poate gresesc