avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate Luci1061

Activitate Luci1061

Discuție Anexe și gard
Dacă în curte există anexe realizate cu autorizație de construcție acum mai mult de 30 ani, și înscrise în cartea funciară, poate vecinul să facă gard la 20 cm de ele?
Clarificări este vorba de o magazie de lemn cu fundație și o afumătoare de cărămidă. Vecinul susține că fundația magaziei era fundație de gard și doar a construit pe ea. Terenurile aferente proprietăților nu sunt delimitate la cartea funciară. Recent proprietatea de lângă a fost cumpărată. Între proprietăți exista gard de sârmă de 1,4 m acum vecinul a construit un gard de 2 m din BCA. La construcția fundației gardului mi-a distrus o parte din infrastructura din curte, deoarece a turnat beton prin gardul de sârmă.
O altă porțiune a gardului,din cărămidă, construită în totalitate pe costul meu a fost înălțată de la 1,4 m la 1,8 m peste noapte, era legal să facă acest lucru?
Suplimentar el a deschis o pensiune in locul casei rezidențiale fără a anunța nimic, a afirmat că el v-a locuii acolo împreună cu familia.
Ce aș putea face pentru rezolvarea situațiilor?
Dacă am depus o plângere de distrugere la poliție și poliția nu a găsit făptașii, in ciuda dovezilor video, este normal să plăteasc cheltuieli judiciare?