Bună seara! Ma bucur ca ați reușit sa rezolvați o mare parte din probleme. Nu vreau sa va dezamagesc, dar nu este vorba de părăsirea locului accidentului în cazul tamponări autovehiculului dumneavoastră. Este vorba de o contravenție care se prescrie în 6 luni de la data săvârșirii . În ceea ce privește restul faptelor, așteptați soluția de la Parchet. In cadrul dosarului aveți toate drepturile partii vătămate. Nu va așteptați la minuni, dar cred ca ați dat o lecție f importantă unora. Nu uitați ca în astfel de situații se consumă resurse importante( bani, timp, nervi). Trebuie văzut cat merită să investiți in lupta asta. Indiferent ce decizie veți lua, eu va urez succes!
Eu as scrie tot ce s-a întâmplat fără sa încadrez undeva faptele și as trimite plângere iar la MAI. Ei vor verifica și vor sesiza Parchetul în urma a ceea de constată. Trebuie scris tot cu lux de amănunte și arătați și legătura cu plângerea anterioară. Sau puteți face plângere penală la Parchet cu orice încadrări doriți. Încadrarea oricum se poate schimba ulterior în funcție de cele constatate.
Bună ziua! Pe camerele masinii (fata/spate) se observa ca în masina de politie erau 2 agenți, din care unul e reclamat de mine in dosarul cu avarierea mașinii. Pai, am proba ca cel care m-a oprit s-a recomandat sub un alt nume, am audio și video de pe camerele masinii. Tot pe camerele masinii se poate observa ca în masina sunt doar doi polițiști, se vede când întorc, apare numărul mașinii și indicativul. Același număr și indicativ are masina care m-a oprit. Distanta dintre locul opririi mele, dar nu și constatarea asa zisei încălcări, si sediul politiei este de aproximativ 50 m. La ora când am fost oprit, polițistul în numele căruia s-a încheiat procesul verbal era în sediul politiei. Mai mult, pe strada sunt camere de supraveghere a traficului. Am mers la primărie, ei le au în grija, am făcut cerere ca filmarile respective sa fie stocate. Pe aceste camere se poate observa faptul ca eu eram oprit, cand polițistul ce încheie procesul verbal vine la masina politiei. El nu a vb cu mine. Cel care a interacționat cu mine e polițistul ce nu si-a declinat identitatea. Polițistul care a încheiat procesul verbal, cel real, se poate vedea pe filmare când sta lângă masina politiei fără a interacționa cu mine. Polițistul care a venit ulterior a avut o discuție telefonica cu cel care a constatat abaterea. Ora săvârșirii e 7:55, ora întocmirii 8:00, dar pe camere apare ora săvârșirii 7:44, iar ora la care a venit polițistul sa îmi înmâneze procesul verbal e 8:10. Data întocmirii procesului verbal este 25.04.2024, iar fapta a fost constata pe data de 29.04.2024. Ma gândeam la acuzații de substituție de identitate și abuz în serviciu pt cel care m-a oprit, iar cel care a întocmit procesul verbal fals intelectual și abuz în serviciu. Iar pt tot echipajul, pt unul din ei e reclamat de mine, ar fi răzbunare pentru ajutorul dat justiției (se înțelege intentia lor de răzbunare atâta timp cât erau trimiși la un apel, iar unul din polițiștii este acuzat penal intr-un alt dosar). Am dorit sa întru în audienta la seful lor, dar acesta nu era prezent, asa ca am vb cu dispecerul echipajul era trimis la un apel. Aceștia au abandonat misiunea pt a veni după mine, dar fără sa fi constatat o abatere. Asa zisa abatere au constatat o după 3 km. Pe camerele masinii se poate observa ca eu nu am gresit cu nimic. Filmarea respectiva a văzut o polițistul care m-a oprit, cel ce s-a recomandat sub un alt nume. Dar, cu toate acestea am fost sancționat. Va mulțumesc mult pentru timpul acordat.
adrian@13 a scris:
Puteți formula plângere penală pentru fals intelectual și răzbunare pentru ajutorul dat justiției. Problema va fi la probatoriu. În locul dumneavoastră, înainte de a formula plângere, mi-as achiziționa o camera spion (breloc, șapcă, ochelari sau pix) și as merge la postul de poliție sa stau de vorbă cu agentul care a efectuat oprirea și cu cel care a scris pv. Asa as avea probe pentru fals intelectual și poate apare în discuție și motivul,ca să fie probe și pe a doua faptă. Ce distanță este între postul de poliție și locul opririi? Ce oră este menționată în pv ? Mă refer la ora întocmirii și la ora săvârșirii presupusei abateri. Puteți cere în plângere, ca probe, datele de telefonie ale polițistului care a venit ulterior, pentru a se vedea releul la care era cuplat telefonul lui mobil la anumite ore care au relevanță în cauză.
Puteți formula plângere penală pentru fals intelectual și răzbunare pentru ajutorul dat justiției. Problema va fi la probatoriu. În locul dumneavoastră, înainte de a formula plângere, mi-as achiziționa o camera spion (breloc, șapcă, ochelari sau pix) și as merge la postul de poliție sa stau de vorbă cu agentul care a efectuat oprirea și cu cel care a scris pv. Asa as avea probe pentru fals intelectual și poate apare în discuție și motivul,ca să fie probe și pe a doua faptă. Ce distanță este între postul de poliție și locul opririi? Ce oră este menționată în pv ? Mă refer la ora întocmirii și la ora săvârșirii presupusei abateri. Puteți cere în plângere, ca probe, datele de telefonie ale polițistului care a venit ulterior, pentru a se vedea releul la care era cuplat telefonul lui mobil la anumite ore care au relevanță în cauză.
Va mulțumesc pentru răspuns! Este vorba de un echipaj de politie din cadrul Postului de Politie reclamat anterior către MAI. Unul din polițiștii din echipaj este polițistul care a sustras documentele din sediul politiei. Va mulțumesc pentru timpul acordat!
adrian@13 a scris:
Din păcate, o să vă fie f greu să demonstrați că este o răzbunare din partea lor. Este vorba de polițiștii din comună sau vreun alt echipaj de poliție? Apoi, legat de locul opririi, este doar o alegere neinspirată și imposibil de tras către o latură penală. Ar fi cel mult o abatere disciplinară pentru încălcarea procedurilor interne privind oprirea autovehiculelor. Ca și posibila infracțiune ar fi un fals intelectual în procesul verbal, în situația în care au consemnat nereal în acest act. ( numele greșit e doar o eroare și nu o infracțiune). Dacă cei care v-au oprit sunt cei reclamati anterior, puteți reclama acest lucru la MAI.
Din păcate, o să vă fie f greu să demonstrați că este o răzbunare din partea lor. Este vorba de polițiștii din comună sau vreun alt echipaj de poliție? Apoi, legat de locul opririi, este doar o alegere neinspirată și imposibil de tras către o latură penală. Ar fi cel mult o abatere disciplinară pentru încălcarea procedurilor interne privind oprirea autovehiculelor. Ca și posibila infracțiune ar fi un fals intelectual în procesul verbal, în situația în care au consemnat nereal în acest act. ( numele greșit e doar o eroare și nu o infracțiune). Dacă cei care v-au oprit sunt cei reclamati anterior, puteți reclama acest lucru la MAI.
MAI nu va verifica aspectele intiale cu avarierea mașinii. MAI verifica aspectele legate de personalul din subordine. Postul de politie va efectua acum ceea ce trebuiau sa faca atunci si veți primi raspuns la petiție. Vă sfătuiesc sa dati declaratii pentru a vă rezolva problema initială. Veti primi soluții si la celelalte sesizari. Veti fi chemat sa dati declaratii la Parchet sau la Compartimentul de control intern al IPJ referitor la plângerea penală și la cercetarea disciplinară.