avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Activitate Sava Mihail

Activitate Sava Mihail

Răspuns la discuția desfiere
Multumesc frumos pentru raspuns. Ideea este ca aceste neintelegeri sunt ireconciliabile si ca ajunsi la batranete matusa si unchiul meu au nevoie de ajutor iar fiica adoptiva nu il acorda. Drept pentru care ei doresc sa gaseasaca o familie sa-i ingrijeasca si careia sa ii lase ulterior bunurile dobandite in timpul vieti. Stiu ca se poate face contract de vanzare -cumparare in favoarea celor care ii ingrijesc insa le este teama sa mai recurga la vreun tip de act din cauza experientelor avute. Ce recomadarea aveti pentru aceasta situatie. Ei se mai gandesc si la testament insa intrebarea se cere se pune este daca testamentul este atacabil de fiica adoptiva?
Discuție desfiere
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:tatal meu are 4 surori si una dintre ele nu a putut avea copii. Astfel, impreuna cu sotul ei, au adoptat fiica uneia dintre surori la varsta de 10 ani a copilului.Adoptia a fost facuta cu drepturi depline. Dupa 8 ani de la adoptie, au aparut tensiuni in familie care s-au soldat cu parasirea domiciliului de catre fiica adoptiva.Tensiunile nu s-au temperat ci au luat amploare astfel ca in momentul de fata matusa si unchiul meu doresc desfacerea adoptieii.Mentionez ca tensiunile au fost la nivel verbal, nu s-a ajuns la violenta din partea celor implicati. Fiica nu a atentat la viata si integritatea parintilor adoptivi. Intrebarea mea este daca aceasta adoptie poate fi desfacuta si cum se poate realiza acest lucru.
Multumesc frumos