Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Mi-am printat legea 196 și o voi studia.
Aș avea încă alte câteva întrebări:
1). Au apometrele inteligente un grad mai mare de exactitate la măsurarea consumului de apă rece decât cele clasice? De ce să fie mai credibile, dacă cele clasice au certificat metrologic valabil?
2). Cei care hotărăsc să nu își monteze apometre inteligente (dar au montate apometre clasice cu certificat metrologic valabil) pot fi obligați să plătească pierderile de apă care rezultă din diferența față de contorul general de apă al blocului? Care ar fi baza legală a unei astfel de hotărâri?
3). Care ar mai fi legile care reglementează problematica apometrelor inteligente (cu citire radio), înafară de Legea 196 din 2018, pe care ar trebui să le iau în considerare în cazul unei dezbateri pe această temă la asociația de proprietari din bloc?
Vă salut. Înțeleg că măsura cu privire la montarea apometrelor cu citire radio în artamentele de bloc (condominiu) a fost stabilită în contextul creșterii eficienței energetice și a stabilirii corespunzătoare a energiei consumate pentru încălzirea/răcirea fiecărui apartament în cazul unui sistem centralizat. Dar la un apartament cu sistem de încălzire/răcire proprie (centrală termică/AC), izolat termic pe exterior și cu apometre clasice pentru apă rece (potabilă), mai este necesară trecerea la apometrele inteligente? Mulțumesc.