avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.r

Activitate alexandru.r

Buna ziua,
Preambul: Sunt propietar al unui apartament, am avut un contract de inchiriere incheiat pe data de 14 ianuarie 2024 si declarat la ANAF pe 24 ianuarie 2024 online, recipisa fiind dovada inregistrarii.

Chiriasa m-a intrebat pe data de 8 Februarie 2024 daca sunt de acord sa modificam contractul si sa-l introducem si pe viitorul sot al acesteia in contract, pentru a-i permite amintitului sa-si faca permis de sedere. Eu nu am fost de acord cu aceasta schimbare, nu-mi doresc mai multe responsabilitati in plus si am spus sa continuam pe baza contractului actual si sa caute alta solutie.
Aceasta nu a fost bucuroasa cu decizia mea si in urma mai multor discutii aceasta a plecat pe data de 12 Februarie 2024, neplatind intretinerea+curentul si mi-a distrus un covor. I-am spus ca daca isi doreste neaparat sa plece trebuie sa se respecte un termen de preaviz de 60 de zile ( 2 luni ) conformt ART 1.825 al 1. Acesteia nu i-a pasat si a parasit incinta.

Ce ar trebui sa fac in acest caz, avand in vedere ca totul a fost transparent la ANAF si i-am aratat si acestia declaratia + recipisa?