Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Din cate am inteles in statut figureaza doar cei 8 membrii fondatori din care nu fac parte. Am platit primii ani cotizatia de membru semnata de presedintele asociatiei, ulterior am redirectionat impozitul pe venit (3.5%) de buna credinta in baza informatiei verbale oferite de presedintele asociatiei ca reprezinta echivalarea cotizatiei anuale.
Intrucat nu primesc raspuns scris privind clarificarea platii cotizatiei / statutului de membru/ nu se convoaca Adunarea Generala de peste 4 ani si mi se comunica acum verbal doar ca nu sunt membru cum ma sfatuiti sa procedez pentru a continua calitatea de membru si a putea fi informat de actiunile asociatiei, inclusiv sa fiu reprezentat conform statutului acesteia? Cum pot solicita adunarea generala pentru a discuta aceste aspecte?
Va multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Buna ziua dlNeagu,
In primul rand doresc sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am fost de buna credinta si am procedat conform indicatiilor dlui presedinte si nu am mai platit prin chitanta.
Am solicitat in mod repeta in scris clarificari privind statutul de membru respectiv confirmarea contului Asociatiei pentru plata cotizatiei dar nu primesc raspuns. La fel si pentru solicitarea convocarii Adunarii generale.
Indraznesc inca un sfat, cum ar trebui sa procedez in continuare? Multumesc
Buna ziua. Va rog permiteti sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie:
M am asociat cu mai multi detinatori de lot pentru promovarea interesului comun. Sunt membru al asociatiei inca de la infiintare fara a fi membru fondator, cu plata cotizatie cu chitanta in primii 2 ani. Ulterior mi s a comunicat verbal de catre presedintele asociatiei ca se poate echivala redirectionare impozitului pe venit 3,5% (formular ANAF 230) cu plata cotizatiei.
De buna credinta am ales aceasta varianta.
In 2019 asociatia finalizeza si castiga o actiune in justitie pentru obligatia de a face. Comitetul director nu a mai comunicat si executarea silita si incasarea de penalitati, am aflat intamplator. Nu s a mai convoacat din acel moment adunarea generala anuala si nu s a mai comunicat nimic legat de activitatea asociatei
Existand suspiciuni ca presedintele asociatiei incaseaza sume necuvenite din fondurile asociatiei am solicitat lamuriri.
Presedintele asociatiei mi a comunicat verbal ca redirectionarea 3.5% nu reprezinta cotizatia (opusul a ceea ce a afirmat in trecut) si ca nu sunt membru si in consecinta sa nu mai cer lamuriri. Am intrebat cum a procedat domnia sa cu plata cotizatei si mi a spus ca membrii fondatori au statut special, ei nu sunt platitori de cotizatie. Mi s a comunicat tot verbal ca in prezent asociatia ar fi constituita doar din 7 membrii fondatori.
Am solicitat in scris in mod repetat statutul asociatiei, convocare adunare generala si lamuriri cu privire la utilizarea fondurilor incasate, cheltuielile care apar in bilantul de venituri si cheltuieli declarat la Ministerul de Finante si activitatea asociatiei fara a primi raspuns.
Urmare a lipsei totale de comunicare multi membrii au considerat abandonata activitatea asociatei si nu au mai platit cotizatia, se pare ca acesta a fost si interesul urmarit.
Dezinformarea, lipsa de empatie pentru problemele inca nerezolvate cu care se confrunta detinatorii de lot si retorica agresiva m au determinat sa va solicit un sfat avizat pentru situatia relatata.