avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Activitate vicizavoi

Activitate vicizavoi

Răspuns la discuția Accident cu dosar penal
Problema a luat o intorsatura neasteptata. Mai precis, m-am dus la procurorul de servici pentru prelungirea dovezii de circulatie unde mi s-a spus ca dovada nu mai poate fi prelungita datorita solutiei care deja s-a dat in acest caz si ca treuie sa astept acasa decizia. Adica, dovada expirata - imposibilitate de a ma folosii de dreptul de a conduce (si mai ales in perioda sarbatorilor); lipsa PV contraventie - nu am ce contesta.

Chiar este o problema majora - consider ca mi se obstructioneaza drepturile.

Craciun Fericit!
Răspuns la discuția Accident cu dosar penal
Inca odata va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Ceia ce observ este faptul ca parerile sunt impartite: "Eu nu cred ca o contestatie ar avea sorti de izbanda." vs. "Daca totusi se va intocmi procesul verbal contestati-l intrucat sansele de castig sunt 100% (excluzand erorile umane)."

Vreau sa subliniez ca intentionez sa contest procesul verbal emis de politie prin care mi se va suspenda permisul de conducere si nicidecum nu intentionez sa "plimb" prin tribunale partea vatamata. Asta bine-nteles cu consultarea unui avocat.

Sarbatori Fericite!
Buna ziua,

Va supun atentiei urmatorul caz:

In data de 05.10.08 am fost implicat intr-un accident de circulatie din care a urmat vatamarea din culpa a unei persoane (cf. dosar penal intocmit). Mai precis in dreptul unei treceri pentru pietoni, vazand doua persoane care se angajazera in trecerea pentru pietoni, am incetinit pentru acordarea prioritatii, dar una dintre persoane a dat brusc sa se intoarca si am acrosat-o cu oglinda, doborand-o la pamant. Persoana vatamata a fost transportata la spital cu salvarea, avand mana stanga rupta ori din cauza impactului cu oglinda (mentionez ca circulat pe o motocicleta) ori din cauza cazaturii. Dupa iesirea din spital persoana in cauza a venit la politie si a depus declaratie in care sunt consemnate cele de mai sus: ma vazut incetinind, dandu-i prioritate dupa care s-a intors. Nu are nici un fel de pretentie si declara ca nu depune plangere penala si nici nu intentioneaza sa scoata certificat medico-legal. Analizele mele de sange au fost negative iar ale victimei pozitive (0,6). Acum dosarul este la procuratura cu propunere pentru NUP, data de politie.

Probabil ca pentru cazul prezentat mai sus politia (sau procuratura, sincer nu stiu cine) tot va dispune suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 zile?
Probabil se va intocmi un PV de contraventie pentru suspendaraa permisului. Exista posibilitatea contestarii acestuia? Daca da, care sunt sansele reale de castig in cazul meu?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat.