avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Activitate tnv65

Activitate tnv65

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Pina la urma cred ca am lamurit-o, sper sa mai ajute si pe altii in aceeasi situatie. Am vazut ca si unii avocatii sint partial sau total in eroare in aceasta privinta, De exemplu, avocata mamei mi-a scris la un moment dat ca partile au obligatia de a se informa cu privire la avantajele medierii.

Acum inteleg ca nici aceasta obligatie nu mai exista, urmare a unei decizii a curtii constitutionale, mai exact nr. 266/2014, pct. 29: "Participarea la şedinţa de informare nu va mai reprezenta însă o obligaţie pentru părţi, ci o opţiune voluntară a persoanelor interesate să recurgă la o asemenea metodă alternativă, facultativă, de soluţionare a conflictelor."
Multumesc pentru raspunsul prompt! Precizez ca am refuzat sa dau curs unei invitatii la mediere ce incalca legea. Am raspuns totusi in scris ca sint de acord cu medierea, dar sa fie facuta cu respectarea legii. Nu m-am dus sa discut doar cu avocata ei pentru ca nu asta imi doream.

Totusi, de unde rezulta ca medierea nu este obligatorie? Art. 60 si 64 din legea medierii spun ca partea interesata e "tinuta sa faca dovada" ca s-a incercat medierea. Care este in practica interpretarea acestei formulari? Eu nu sint jurist.
Litigiu de dreptul familiei fara informare prealabila despre mediere?

Buna ziua,

In ultimul timp sint in conflict cu mama copilului meu minor cu privire la programul de vizitare, in principal. Dinsa a contactat o avocata ce mi-a trimis o invitatie la mediere, fara sa fie mediator, explicindu-mi mai apoi in scris ca de fapt sa ne intelegem la notar dupa ce ne face ea informarea cu privire la mediere. Eu i-am raspuns, tot in scris, ca imi doresc o adevarata mediere si ca invitatia ei nu e legala, nefiind mediator. N-am mai primit alt raspuns...

Dupa 3 luni vad ca au depus actiune in instanta in care pretind ca am refuzat invitatia la intelegere si orice alta discutie, motivind "strain de natura invitatiei" ca d-na avocat nu e mediator.

Care ar putea fi sansele pentru a obtine respingerea actiunii in instanta pe motiv ca nu s-a incercat cu adevarat medierea? Eu in continuare asta imi doresc, dat fiind ca e o negociere dificila. Mama copilului a cerut un program mai restrins decit ce practicam in prezent si oricum ai da-o, dintr-o singura incercare vom fi amandoi nemultumiti, cel mai probabil.

Am discutat deja cu un avocat, mi-a zis ca sint sanse absolut nule, dar nu inteleg cum e posibil sa nu se respecte legea. In speta, legea 192/2006 actualizata, art. 60 si 64. Sau poate nu inteleg eu? Ce inseamna "părţile şi/sau partea interesată, după caz, sunt ţinute să facă dovada că au participat la şedinţa de informare cu privire la avantajele medierii"?

Multumesc!