avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate Chrisblinky2024

Activitate Chrisblinky2024

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Dar, daca de la o firma de productie pleaca 10 salariati in liber platit in aceeasi zi ("în ziua următoare zilei votării"), cum sa-si mai indeplineasca activitatea in conditii normale?
Fiind nevoie de o cerere, aceasta nu poate fi si refuzata de angajator pe motive bine intemeiate?

Multumesc.
Răspuns la discuția Zi libera membru sectie votare
Buna ziua,

Revin la subiectul de mai sus, cu o alta intrebare: daca un angajator are nevoie de salariat la locul de munca, poate sa refuze cererea salariatului de liber platit? Cum ar fi, la o firma de productie, sa mearga 10 salariati la sectiile de votare si sa stea acasa intr-o zi lucratoare ar fi deja prea mult.

Multumesc!
Răspuns la discuția Zi libera membru sectie votare
Buna ziua,

Revin la subiectul de mai sus, cu o alta intrebare: daca un angajator are nevoie de salariat la locul de munca, poate sa refuze cererea salariatului de liber platit? Cum ar fi, la o firma de productie, sa mearga 10 salariati la sectiile de votare si sa stea acasa intr-o zi lucratoare ar fi deja prea mult.

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru acest raspuns inedit, dar cat se poate de pertinent.
Cred ca m-am grabit eu cu intrebarea :)
Salariu minim de la 01.01.2025

Buna ziua,

Pentru industria alimentara, salariul minim pe economie de la 1 ianuarie 2025 va fi tot 4050 lei? Se vor mentine facilitatile actuale?

Multumesc!
Paza parc panouri fotovoltaice

Este obligata o societata sa aiba un salariat incadrat ca agent de paza pentru a asigura paza la un parc de panouri fotovoltaice?

Multumesc.
Vreau sa ma asigur fiindca stiu ca Lg 53/2003 prevede acea perioada de repaus, nu intra acest aspect in contradictie cu Codul Muncii?
Deci, este de ajuns sa i se plateasca diurna si cheltuielile cu cazarea si deplasarea? Este corect asa?
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti cum se ponteaza salariatii care lucreaza intr-o societate care nu desfasoara activitate in weekend?
Trebuie pontati in weekend sau este de ajuns sa li se dea diurna si sa le asigure cheltuielile cu deplasarea si cazarea?

Va multumesc!