avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Activitate Calonfir D

Activitate Calonfir D

Proprietarul a ajuns in faza in care si-a intabulat parcela respectiva tot cu acordul primariei si a obtinut si CU de ingradire tot de la aceeasi primarie care a aprobat PUZ ul cu accesul pe aceeasi parcela.
Sa inteleg ca raspunderea in cazul asta este al primariei care trebuie sa faca demersuri pentru reglementarea situatiei prin gasirea unui nou acces si refacerea sau corectarea PUZ-ului?
Buna ziua,
Avem urmatoarea situatie:
un teren parcelat pentru care s-a realizat un PUZ (cu tot ce tine de acesta ) aprobat de catre primarie.
Ulterior, dupa 15 ani, s-a constatat ca drumul de acces din strada principala se suprapune pe un teren intabulat proprietate privata si in consecinta, proprietarul intentioneaza sa isi ingradeasca parcela obstructionand astfel drumul de acces al proprietarilor din cadrul PUZ ului existent.
Ce este de facut in acest caz si cine poarta raspunderea?
PUZ aprobat cu acces stradal anulat ulterior-Cine poarta raspunderea si ce solutii sunt pentru reglementare?
Revin la acest raspuns, pentru clarificare suplimentara:
PUZ ul initial a reglementat toate parcelele incluse si anume (intravilan si zona de construire pensiuni si case de vacanta) Eu, dezmebrand parcela mea de 10.000 mp in mai mult de 3 parcele, dupa cum mi-ati explicat, trebuie sa fac un PUZ nou.
Daca vecinul care este incadrat in vechiul PUZ si a putut sa obtina toata documentatia si autorizarea de construire in mod legal si a facut deja o constructie pe acea parcela, nu poate constitui un punct de pornire in baza caruia sa folosesc strict pentru parcela mea invecinata, art.32 litera e din L350/2001?
e) să permită întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, fără elaborarea unei documentaţii de urbanism, în situaţia construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au acelaşi regim de înălţime cu cel solicitat.
Ok Am inteles!
Ar fi posibil ca prin recomasarea parceleor la parcela initiala de 10.000 mp , aceasta sa revina la statutul de parcela cu PUZ?
Multumesc pentru suport!
Se pare ca s-a facut parcelarea cu acordul primariei dar s-a neglijat faptul ca in PUZ-ul initial nu era specificata si dezmembrarea parcelei initiale de 10.000 mp.Am solicitat un CU de informare pentru 2 din parcelele de care sunt interesat si am primit rezolutia: "teren fara reglementari urbanistice cu interdictie de construire pana la intocmirea PUZ"
Oare in acest moment pentru intocmirea PUZ, suprafata minima trebuie sa fie de minim 10.000 mp?
Ca o ultima solutie rezonabila nu ar fi art.32 din L350?
Ce optiuni ar mai fi disponibile?
in cazul in care eu am cumparat una din parcelele rezultate de 1000mp, iar restul proprietarilor nu doresc sau nu vor sa se implice in realizarea PUZ-ului, in ce conditii as putea sa construiesc pe acea parcela?
Daca pe parcelele invecinate care nu fac parte din aceasta dezmebrare, sunt deja constructii existente, pot sa ma prevalez de dreptul care mi l-ar acorda art.32 din L350/2001?
" e) să permită întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de construire, fără elaborarea unei documentaţii de
urbanism, în situaţia construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au
acelaşi regim de înălţime cu cel solicitat."
In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces central?