avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate MariaP23

Activitate MariaP23

În acest moment, aflându-mă încă internat într-o unitate spitalicească, nu am reușit sa iau legătura cu poliția, am fost contactat doar să mă prezint la secție pentru o declarație, însă legat de accident pot spune cert faptul că conduceam conform legislației, având nu mai mult de 43 de km/h la producerea accidentului, conform tahografului. În altă ordine de idei, am adresat întrebarea anterioară cu scopul de a afla dacă există șanse să pot fi despăgubit de către firma angajatoare, deoarece am fost accidentat din cauza utilajului acestora.
Bună ziua, mă confrunt cu o problemă și aș dori să mă ajutați dacă se poate cu un sfat. Am suferit un accident la locul de muncă în urma căruia mi-am pierdut vederea la un ochi, în esență, sunt șofer de mașină de mare tonaj (autobetonieră), iar dat fiind faptul că mașina pe care lucram în mod obișnuit a fost dusă în service pentru reparații, mi s-a atribuit o altă mașină, în esență o altă autobetonieră care la rândul ei nu era întocmai conformă (cauciucuri uzate) iar în urma unei defecțiuni care s-a produs în mers aceasta a făcut contra-balans și s-a răsturnat, astfel fiind produs accidentul. Întrebarea mea este dacă dau în judecată firma angajatoare pentru faptul că aceștia au avut mașina neconformă astfel producându-se accidentul prin care mi-am pierdut ochiul, aș putea avea câștig de cauză?