avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Activitate schlumbergera

Activitate schlumbergera

bună ziua! cu stimă și respect doresc a împărtăși câteva fragmete din Regulamentul de Ordine Interioară a internatului în care sunt locatar și să întreb dacă sunt okay acestea.

"art7. c). să asigure permanent efectuarea curățeniei în spațiile de folosință comună ale căminului(holuri, oficii, săli de lectură, grupuri sanitare,ghene de gunoi) și spațiile aferente căminului."(doar mie mi se pare dubios că sunt obligată să fiu femeie de serviciu PE TOATĂ CLĂDIREA?)
"art.8 h). să permită accesul în cameră a administratorului instituției, conducerii liceului și pedagogului pentru a efectua controlul în cameră, în vederea constatării modului de respectare a prevederii prezentului contract."(deseori s-a întâmplat ca un pedagog să ne trezească pe toate, să ne deschidă geamurile când dormim, inclusiv să îî reproșeze unei colege de cameră că de ce stă în pat, în contextul în care colegei îî era rău.)
"art.8 î). este interzisă prepararea hranei în cameră, nerespectarea acestei măsuri duce la evacuarea în 48 de ore din cămin a vinovatei."

desigur, pe lângă acest top3 de reguli "prietenoase" cu elevii și studenții locatari, există și regulamente nescrie. un exemplu minunat ar fi obligativitatea la mesele de la cantină. se menționează doar la început de art.8 că suntem obligate să ne luăm mesele la cantină, și ni se atașează prețurile. practic, suntem obligate să ne luăm minim o masă pe zi, însă dacă ai ales cea mai ieftină masă(micul dejun=5 lei), ești obligat să mai iei minim încă o masă pe zi, deoarece "patronului cantinei nu îi convine pentru că are femei care gătesc și trebuie să le plătească"(explicație dată de liceu)

motivul pentru care toate elevele și studenții fug de prânz sau cină este deoarece multe sunt horror. am primit inclusiv piure cu murături MUCEGĂITE deasupra, sau pastele cu brână topită, margarină și ciuperci care sunt la ordinea zilei. când s-au raportat la patron acestea, s-a răspuns că aceasta mâncare ar fi "mâncare de doctori" și că suntem noi prea pretențioase.
de asemeni nu ne sunt asigurate nici măcar condiții decente de trai. mâncare oribilă, frig groaznic, caloriferele nu merg, de luni de zile suntem mințite că se vor repara, dar mereu ne încășzește doar soarele care bate în geam la după-amiază, apă călie cu noroc, și lista poate continua.
sincer simt că toate aceste reguli, fie scrie fie nescrie sunt cel puțin abuzive, și aș vrea să acționez. de unde încep?