avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate asamixyz

Activitate asamixyz

mama este. si ceea ce se întâmplă este un abuz emotional si psihic, asa ca dacă as apela la autorități, cel mai probabil m ar duce la un centru, pana fac 18(deci 1 an), după ma pot muta in chirie. si chiar am incercat, insa cu mama..ea nu e om să te înțelegi..
tot sunt reținută de ceva ca sa fac acest pas, nu vreau sa o las, sa o pararesc, dar nici sa continui asa nu mai vreau

Ionut.ion a scris:

Si ai unde pleca?
Ca de plecat poti pleca oricand fara probleme din partea mamei...
Si da, daca apelezi la autoritati acestea o sa vada daca ai unde pleca, daca nu... poti ajunge la un centru sau la un asistent maternal, dar asta pana la 18 ani, dupa...

Asa sunt unii parinti, poate mai protectivi, au avut diferite probleme in viata lor si acum ataca copii... poate nu ar strica sa o indrumi catre un psiholog ( ii spui ca mergeti impreuna, ca o iubesti si vrei sa fie alta relatia dintre voi... si ca va poate ajuta psihologul...).
Proprietarul casei cine este, bunica sau mama?

sunt fata, am 17 ani, locuiesc cu mama si bunica. de tatal meu nu stiu nimic. merg la liceu, lucrez.. si pur si simplu nu mai vreau sa stau cu mama. intre ea si bunica mereu sunt certuri, tipete, modul lor de a vorbi este sa tipe.. si nu mai suport asta. mama este extrem de stricta cu mine, nu ma lasa sa ies afară, nu ma lasa sa ma spal cu ușa inchisa, sau sa invat cu usa inchisa la camera pentru ca mereu face zgomot in bucatarie sau tipa.. imi spune lucruri de genu "daca eram doar noi doua, tu nu faceai asa, te lipeam de perete" sau "amândouă nu putem sa traim, una din noi trebuie sa moară", "te omor si după chem politia" etc. și nu fac nimic, nu cer sa ies, sa ma vad cu cineva, sa merg nu stiu unde.. nici la servici nu vrea sa ma mai lase (pe motiv ca "m am schimbat foarte mult", de ce, ca nu mai accept toate prostiile ei?)
si mai sunt anumite faze.. de exemplu, ajung la 21 si ceva acasa, sunt obosită, vreau sa dorm, sta pe tt cu telefonul la maxim și zice "daca esti obosita atunci nu mai lucra", sau mai spune "nu te as mai lasa sa lucrezi că vi noaptea (adica 21) si baga unu cutitul in tine pe strada" (stau la 15 min de servici.

sunt niste lucruri total retardate.. si nu mai vreau sa continui asa.. recunosc ca in ultimele 2-3 zile lucrurile au mers puțin mai ok, insa simt ca cedez.. am vorbit despre asta cu o colega de la muncă si cu o managera, si mi a spus ca mai bine fac o sesizare sau vb cu o asistenta de la telefonul copilului, însă daca m ar duce la un centru nu ar fi bine (a zis "te traumatizează maica ta, dar sa vezi ce te traumatizează acolo, ca am avut aici persoane ce au lucrat care au stat la centru")