avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate emibobo12

Activitate emibobo12

Buna ziua. Sunt mutat de 8 luni in chirie, iar de 2 luni (cat timp au fost temperaturi scăzute afarã) a inceput sã se formeze mucegai. Am cumparat dezumidificator, am aerisit camerele în fiecare zi, am dat cu solutie anti-mucegai, dar problema a persistat. Au mucegait hainele in dulap, peretii sunt crăpati pe alocuri din cauza umezelii din perete (cel mai sigur a fost varuit peste inainte, sã nu se observe asa tare), iar astazi am descoperit ca s-a format si sub salteaua pe care dorm. Am facut sesizari chiar imediat dupa ce am descoperit, prin mesaje pe whatsapp si poze. De apartament se ocupa agentul imobiliar care mi-a recomandat chiria. Contractul este încheiat cu o persoană fizica(am aflat între timp ca este managerul agentiei imobiliare), iar proprietarul de drept este in Anglia(I-am găsit pe facturile care vin pe acest apartament).
Raspunsul agentei a fost ca trebuie sa vorbeasca cu proprietarul si ca ea nu are ce face. Nu ma pune în legatura directa cu proprietarul (managera ei).
In contract scrie ca garantia o sã fie restituita chiriasului dupa 12 luni. Mai jos, la un alt paragraf: contractul poate înceta la cererea chiriasului in caz de neexecutare sau executare necorespunzatoare de către proprietar a obligatiilor contractuale. (Legea locuintei nr114/1996). Contractul este facut pe un an. E clar ca nu o sa ia nici o măsură, dar as vrea sa stiu dacă plec pâna la incheierea contractului, îmi primesc garantia inapoi sau nu. Multumesc