Da stiu asta! Am reusit sa vorbesc si cu cel in cauza si el are martori, prieteni de-ai lui care erau la momentul respectiv in mashina, care pot declara ca eu nu am vazut accidentul si nici macar pe el. In situatia asta nu prea am loc de intors si trebuie sa spun la audiere ce si cum s-a intamplat defapt.
Buna ziua! Si eu sunt in aceeasi situatie, citat ca martor intr-un proces penal pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice. Mai acum cateva luni, intr-o noapte, am fost oprit de catre un ag. de circulatie in apropierea spitalului Sf. Ioan rugat fiind sa-l urmez pana in incinta unde dupa cat am inteles se recoltau probe de sange unui alt sofer angajat intr-un accident de circulatie. Am fost adus pentru a da o declaratie dictata chiar de unul dintre agentii de circulatie, cu toate ca eu nu aveam cunostinta de cauza cu privire la acest accident. Intrebarea este:Acum ca sunt citat in procesul penal impotriva acelui sofer, eu vreau sa declar exact faptele care s-au intamplat atunci, adica situatia in care am fost pus de politie, pur si simplu racolat dupa strada pentru a declara ce au vrut politistii si stiti ca nu prea este loc de intors cu ei.
Deci eu voi declara faptele petrecute cu adevarat si nu ceea ce mi s-a dictat la politie, care sunt solutiile ca eu sa nu am treaba cu acest caz?