Buna ziua ! Am nevoie de ajutorul dvs . Am un magazin alimentar din 1999 intr-o zona rurala . Merge destul de bine , totul legal, totul la zi , preturi mai bune si decat la Auchan. Nu mi-e de ajuns ca platesc destul la stat ca sa -mi castig painea .. acum noul primar doreste sa bage taxa/impozit pentru comercianti. Este legal ? Si in ce conditii? In hotarare a invocat H.G 348/2004,legea 61/1991,ordinul 337/2003,art 6 din Oug 99/2000.
Am 2 copii de 2 ani , respectiv 4 ani si am reinceput munca la primaria dintr-o comuna din Constanta . Intrebarea mea este - Pot beneficia de program de lucru flexibil chiar si la
stat ? Miercurea de exemplu, ere program pana la 18:30 insa am nevoie sa plec la 16:00 sa iau copiii de la gradinita. Ma poate ajuta legea ?
Buna ziua! Urmeaza sa revin la munca dupa concediu de crestere copil , ca si functionar public , consilier juridic in Primarie si as dori sa stiu daca pot solicita reducerea programului de munca cu 2 ore pentru osingura zi . De exemplu miercurea programul est pana la ora 18:00 , insa doresc sa plec la 16:00 sa pot lua copiii de la cresa, ca doar pana la 16:30 ii pot lasa . Sotul este plecat in voiaj si alt ajutor nu am si nici bona /alta persoana nu imi permit sa platesc . Multumesc pentru eventualele raspunsuri !
Deci pot face cerere scrisa sa solicit concedi fara plata . Colectivul din primaria aceasta este foarte “rau” si de aceea am vrut sa intreb si alte pareri , sa fiu informata .. Legat de concediu de odihna , ma refeream daca incep si lucrez , cand voi mai avea dreptul sa fac cerere pentru vacanta
Buna ziua ! Subt functionar public, dar in concediu de crestere copil de 4 ani aproape. In septembrie al doilea copil face 2 ani si ar trebui sa ma intorc la locul de munca in primarie. Daca tatal nu vrea sa isi ia luna tatalui, pot ramane eu acasa pana face 2 ani ? Si de asemenea , dupa ce revin la munca , anul acesta imi mai pot lua cumva concediu de odihna ?
Buna ziua! Am un magazin alimentar intr-o comuna din jud Tulcea, cu toate puse la punct din punct de vedere legal . Din pacate , este o persoana rau voitoare in comuna care imi tot face sesizari la Politia Economica sau alte organe. In urma controalelor toate sunt bune. Insa vine luna , vine controlul . Sau chiar de 2 ori intr-o luna ,acelasi organ. Devine destul de deranjant. Pot face o sesizare undeva ? Chiar nu se poate face nimic? Oricine intra pe o pagina online si face cate sesizari vor cu motive imaginare ?