avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate talida_miha

Activitate talida_miha

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi.Situatia este urmatoarea: in Germania infiintez firma de plasare forta de munca din Romania, am deja niste contracte ferme de la angajatori nemti, iar in Ro imi trebuie o firma care sa-mi gaseasca aceasta forta de munca. Pentru firma din Ro, activitatea s-ar incadra la codul caen 781(7810,7820,7830-activitati ale agentilor de plasare a fortei de munca), treb infiintata cf legii 31, deci trebuie infiintat SRL.Eu vreau de fapt sa infiintez Intreprindere Individuala cu cod caen 82(821,8211,8219-activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor), prin aceasta firma din Ro incheie contrat de curtaj cu firma din Germ pentru gasirea clientelei.Intrebarea mea e daca firma din Ro poate sa incheie cu cetatenii romani care vor sa lucreze in strainatate contractul de mediere prevazut de Legea 156/2000, contract care este specific agentilor de ocupare a fortei de munca, infiintati cf Lg 31, din moment de firma din Ro e intreprindere individuala? Daca nu se paote contract de mediere, care ar fi parerile dumneavoastra, ce mi ati recomanda? Va multumesc.
Răspuns la discuția CIM sau prestari servicii
Un mare si calduros LA MULTI ANI ! Sa aveti o zi minunata ( pe masura profesionalismului de care dati dovada constant :) ) !!
Răspuns la discuția CIM sau prestari servicii
Multumesc!
Răspuns la discuția CIM sau prestari servicii
Buna ziua. Am inteles ce mi-ati raspuns, ceea ce era de fapt chiar raspunsul asteptat, motiv pentru care va multumesc inca o data. Nu am regasit in raspuns care-s procentele ce se platesc la stat in cazul contractului de prestari servicii...cumva 16% cota unica de impozitare, putand fi platit si 10% de angajator, 6% de angajat, sau tot 16% de angajator?La procentaj m-am referit ca nu-s lamurita pe deplin.
Răspuns la discuția CIM sau prestari servicii
Multumesc pentru raspuns, nu m-a lamurit intru totul, dar ...mai am rabdare :-)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie.Daca eu, ca angajator, doresc sa angajez pe cineva sa presteze un anume serviciu pe perioada determinata, ce este mai avantajos sa fac din punctul de vedere al contributiilor pe care trebuie sa le platesc la stat? CIM pe perioada deeterminata(stiu ca de 1 dec 2008 s-au redus contributiile cas 18%, sanatate 5,2% si somaj 0,5%)sau contract de prestari servicii?Unde-s mai mici contributiile la stat?