avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate User1234522

Activitate User1234522

Răspuns la discuția Parcare vs Masina vs Copil
Multumesc de raspuns, ma puteti lumina un pic in legatura cu receptia si cu riscul de accidentare ?

Ideea este ca locul propriu-zis de joaca este delimitat de parcari cu un gard ( 185 cm h aprox ), dar parintii isi lasa copii sa patrunda si in parcare cu trotinete, biciclete, etc etc, iar acesti parinti, din punctul meu de vedere sunt inconstienti.

De ce am intrabat, ce pot pati daca lovesc un copil ? Acum cateva luni, erau copii care se jucau in parcare, eu ma urc in masina, pun telefonul la locului lui, pornesc motorul si dintr-o data aud senzorii de fata ca bipaie, ma dau jos...si era un copil pe vine in fata masinii...ce pot sa fac, daca parintii total nereceptivi si pusi pe scandal ?

Si mai pot da exemple.
Salutare, locuiesc intr-un complex de blocuri care are si parcare privata. Pe o parte al acestor parcari se afla si un loc de joaca, iar joaca trece de "granita" locului amenajat direct in parcare ( trotinete, biciclete, curse, joc cu mingea etc etc). De foarte multe ori cand ma intorc acasa copii sunt in parcare si se joaca. De felul meu sunt extrem de precaut cand vine vorba de copii, dar dupa cum stim ei sunt imprevizibili.

De foarte multe ori am gasit copilasi pe jos care desenau cu creta sau veneau in viteza pe trotinete, fix in momentul cand dadeam coltul la bloc sa ma duc spre locul meu. Din pacate traiesc cu impresia ca la un moment dat, ceva rau se poate intampla. Parintii sunt genul de oameni extrem din inchisi la minte, alaturi de care nu poti dezbate sau discuta.

Intrebarea mea, avand in vedere ca este parcare privata de complex rezidential, caz in care se petrece un accident si un copil este lovit, ce pot face eu in prima instanta sa ma apar legal/juridic si ce risca un parinte. Multumesc.