avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra_hhs

Activitate Alexandra_hhs

Buna ziua.

1. Locuiesc intr-o zona de locuinte colective in forma de U, cu distanta maxima de la un bloc la celalalt de aproximativ 35 de metri. Intre blocuri urmeaza sa se construiasca o cladire de birouri cu suprafata mai mica de 600 de mp, prin urmare constructorul primind negatie de la ISU, nefiind necesar avizul. Latimea terenului este de 20 m. La momentul de fata, acesta si-a ingradit terenul, pana in gradinile blocului, iar in caz de urgenta, nu poate trece nici macar o masina mica, nu mai zic de o ambulanta sau o masina de pompieri.
Exista vreo exceptie care sa ne protejeze si pe noi, vecinii in caz de pericole sau doar noul proprietar are drepturi? Mentionez ca nu exista o alta intrare pentru a stinge un incendiu.
Terenul este la al treilea proprietar, al doilea a incercat sa construiasca, obtinand toate documentele necesare, insa vazand ca nu reuseste, a vandut.

2. In al doilea certificat de urbanism nu i s-a cerut in mod obligatoriu aviz de la DSP, asa cum prevede Ordinul 839/2009, art. 25 alin. (3). La emiterea primului certificat de urbanism, era obligatoriu avizul DSP, insa a primit doar o adresa de la DSP. S-a facut un studiu de insorire eronat la momentul respectiv, orientarea fiind la Sud, vecinii de la parter si etajul 1, nu vor avea deloc soare cel putin o ora si jumatate asa cum prevede legea.

Va multumesc.