avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate alexcristian97

Activitate alexcristian97

De asemenea, pentru marja de eroare, aceasta nu trebuie sa fie inexistenta? "In anul 2018, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat o hotărâre obligatorie prin care s-a interzis instanţelor să mai aplice marja. De atunci, atât cât arată radarul este viteza pe care trebuie să o ia în calcul judecătorul."
De ce legea nu retroactiveaza ? Nu exista in lege o exceptie in ceea ce priveste contraventiile in privinta retroactivitatii?
Buna ziua,

Am o intrebare cu privire la mai multe dileme privind inregistrarile de pe un aparat radar.

Am fost surprins de o masina neinscriptionata in mers, cu o viteza de peste 180 km/h pe o portiune de drum expres. As vrea sa stiu daca ma pot lega de unul din urmatoarele puncte pe care consider ca le pot contesta in instanta:

-in procesul verbal nu a fost specificata seria aparatului radar;
-am fost urmarit mai bine de 10km cu viteze de peste 180 km/h, fara girofar pornit;
-coordonatele GPS de pe radar duc la o locatie la peste 40km distanta fata de locul in care am fost oprit;
-politia m-a surprins in mers cu o viteza in procesul verbal peste cea specificata ca si viteza maxima limitata electronic de catre producator in cartea masinii (cu 1km/h, dar chiar si asa, deoarece stiu ca de cativa ani nu mai exista detaliul cu marja de eroare surprinsa de radar si ca acestea trebuie calibrate dinainte sa se plece cu ele pe teren);
-am vazut ca este in discutie o lege cu privire la masinile neinscriptionate; daca pana la data procesului o sa se aprobe, poate exista varianta de a ma lega retroactiv de acest lucru?

Multumesc
Buna ziua. As vrea sa stiu daca in instanta ar cantari faptul ca un echipaj de politie cu o masina neinscriptionata a inceput urmarirea mea cu aparatul radar pe un drum expres inainte cu mai bine de 10 minute de a porni semnalele luminoase si a ma trage pe dreapta (in aceste 10 minute stand in spatele meu constant pentru a urmari ideea de a ma prinde cu cea mai mare viteza din acel interval de timp) si daca acest detaliu ma poate ajuta in privinta unei plangeri.