avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate doru1948

Activitate doru1948

Răspuns la discuția Adeverinta cu sporuri salariale
Buna ziua,
Avand in vedere ca pana acum nu am primit adeverinta cu pricina ma pregateam de un proces.
Putin spus. Informatia dvs. este precum un colac de salvare pentru marinar!
Va multumesc stimata doamna!

Multumesc tuturor!
Va multumesc pentru informatiile oferite!
Buna seara!
Ce pot sa fac in cazul in care pierd aceste drepturi recalculate retroactiv din cauza faptului ca societatea comerciala nu mi-a eliberat adeverinta cu sporurile salariale?
doru1948 a scris:

Cu toate aceste, Casa de Pensii sustine printr-o adresa trimisa in data de 24.06.2008 ca "in situatia in care in termen de 3 ani de la data de 01.12.2005 vor fi prezentate acte doveditoare de natura a modifica elementele avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual recalculat, noile drepturi se vor acorda de la data de 01.12.2005. Dupa expirarea termenului de 3 ani, punctajul mediu anual rezultat prin aplicarea procedurilor de recalculare devine definitiv."

deci, se va modifica cuantumul pensiei de la data depunerii adeverintei si nu retroactiv.
chiar si in aceasta situatie, nu este normal sa pierd drepturile recalculate retroactiv din cauza faptului ca societatea nu a reusit sa-mi elibereze adeverinta timp de 6 luni de zile.
Cu toate aceste, Casa de Pensii sustine printr-o adresa trimisa in data de 24.06.2008 ca "in situatia in care in termen de 3 ani de la data de 01.12.2005 vor fi prezentate acte doveditoare de natura a modifica elementele avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual recalculat, noile drepturi se vor acorda de la data de 01.12.2005. Dupa expirarea termenului de 3 ani, punctajul mediu anual rezultat prin aplicarea procedurilor de recalculare devine definitiv."

Recalcularea pensiilor se efectueaza din oficiu, nefiind nevoie de o cerere depusa din partea mea. Deci, recalcularea a fost facuta deja dar nu au fost luate in calcul sporurile care nu erau trecute in cartea de munca.
Eu trebuie sa aduc doar adeverinta privind sporurile permanente de care am beneficiat sau alte elemente care nu au fost inregistrate in carnetul de munca si care permit o majorare a punctajului anual, sporuri cuprinse in anexa la OUG nr. 4/2005.
Conform ordonantei, actele doveditoare se pot aduce timp de 3 ani dupa recalculare, plata facandu-se retroactiv, din momentul recalcularii.

Desi au trecut 170 de zile de la depunerea cererii la sediul societatii nu am primit nu am primit inca adeverinta. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?

Buna seara,

Le-am explicat dar sustin ca au foarte multe cereri de solutionat.

Data de depunere a cereri a fost data de 04.06.2008. Pana in prezent au trecut 170 de zile de la data depunerii cererii la sediul firmei.

Adeverinta trebuie depusa la Casa de Pensii pana la data de 01.12.2008, deoarece recalcularea drepurilor de pensie se face in conformitate cu prevederile OUG nr. 4/2005 si numai in perioada celor trei ani de la intrarea in vigoare a ordonantei.

Buna ziua!

In data de 04.06.2008 am depus la sediul societatii comerciale unde care am lucrat o cerere prin care am solicitat o adeverinta cu sporurile salariale in vederea recalcularii pensiei.
In septembrie si octombrie am sunat la sediul firmei si mi s-a transmis ca au un volum foarte mare de cereri si ca adeverintele nu poate fi eliberata prea curand.
Adeverinta solicitata trebuie depusa la Casa de Pensii pana la data de 06.12.2008.

Cum nu am primit niciun raspuns scris pana acum ma tem ca nu voi reusi sa depun adeverinta in timp util.
Ce pot face pentru a primi adeverinta solicitata?