avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana251997

Activitate Ioana251997

Bună ziua! Vă deranjez cu o întrebare, ca şi funcţionar public, pot să am un contract de muncă în sectorul privat, pe un post de marketing, contractul va fi unul tot de 8h/zi? Există o lege potrivit căreia îmi este interzis acest lucru. Menţionez faptul că funcţia din domeniul public, nu are legătură cu cea din domeniul privat.. Vă mulţumesc pentru eventualele răspunsuri!
Bună ziua! În cazul în care există o dispoziție a primarului din luna februarie 2024, cu privire la decontarea lunară a cheltuielilor de transport pentru angajații primăriei. Cererile au fost depuse în fiecare lună, dar momentan nu ni s-a decontat transportul pe motiv că nu sunt bani la buget. Mai există vreo șansă ca acei bani să fie decontați din moment ce au trecut atâtea luni?
Bună ziua! Apelez la cunoștințele dvs., poate v-ați mai întâlnit cu o astfel de speță. Pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal, persoana cu handicap primește o indemnizație, pe mine mă interesează dacă această indemnizație se calculează proporțional cu nr. de zile lucrate în anul respectiv al asistentului personal sau se acordă indiferent de perioada lucrată într-un an. Adică, dacă angajarea asistentului personal s-a făcut în octombrie-noiembrie 2023, acesta și-a făcut cerere de concediu, persoana îngrijită are dreptul să primească o indemnizație întreagă? Vă mulțumesc!