avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Activitate Georgia M

Activitate Georgia M

Nu suntem căsătoriți. Nici nu dețin niciuna din proprietățile lui. Nu doresc să ii fac plângere la politie, chem in instanță etc. Imi doresc doar o despărțire amiabilă cu domiciliul copiilor la mn, ceea ce momentan pare de acord. Voiam doar să stiu dacă acest certificat va conta în stabilirea domiciliului minorilor (va trebui să mă reîntorc la mama si să caut job după creșterea bebelușului) . Pt oricare altă problemă nu am nevoie de certificat. Deci cumva, voiam să stiu din experientele altora dacă are rost să il fac sau nu.

c123456 a scris:

In teoria alienarii parentale tatal nu trebuie sa arate ca mama ar avea probleme la mansarda. Tatal doar cere stabilirea domiciliului la acesta... impotrivirea mamei, felul in care se opune, aia e problema, in aceasta teorie mama este suspecta pentru ca este femeie, instanta poate dispune sa se faca niste expertize si altele.

Daca cel care face plangerea de alienare se incadreaza intr-un anume profil, patologie, si celalalt incearca sa arate ce, cum si de ce, acesta din urma cade in slava desarta, ca e mai bun, mai destept, ca stie mai bine ... da' pica de om nebun.

In cazul plangerilor impotriva barbatilor, acestia nu sunt suspecti, ci sunt privilegiati... mansarda barbatului nu prezinta interes, ci se considera ca barbatii isi folosesc privilegiile, resursele financiare si altele pentru a atrage copilul de partea lor.

Tacticile utilizate sub acest concept sunt meticulos impachetate, este posibil ca oricine sa se foloseasca de tacticile acestui concept, aparent este chiar o lege care vrea sa faca un bine ... banuiesc ca sunt rare astfel de cazuri, in care unul sau ambii sa nu se incadreze intr-un anume profil.

Astfel de procese nu se desfasoara intr-un mod firesc. La modul general, chiar daca exista neintelegeri, divortul poate demara in termeni oaresce amiabili... apoi zice unul ceva, zice si celalalt... se aduna amanarile... si treburile pot degenera in altceva.

Mergeti la avocat cand va hotarati sa divortati. Aveti grija si ce avocat va alegeti, ca nu va duceti la psiholog, si sa nu confundati instanta din lume cu infricosatoarea Judecata.

Sa ma iertati, nu cunosc exact, zic si eu, asa, in netrebnicia mea.

Mulțumesc frumos! Stiu de noua lege dar mă gândesc că nici el fără dovezi nu poate demonstra că sunt "nebună". Pozele din ziua abuzului nu sunt de ajuns oare, pt a dovedi în instanță ?
Oricum custodia va fi comună si sunt ok cu asta, imi doresc doar domiciliul la mine.

c123456 a scris:

Nimeni nu poate sa va prezica circumstantele si faptele care vor fi la data la care veti introduce divort, sau daca va fi sau nu relevant sa demonstrati ca ati fost victima violentei domestice.

Pentru orice eventualitate, sa fiti pregatita financiar, sa consultati avocat, sa nu faceti de capul dvs

Aveti grija si la sanatea mintala. Sa nu lasati sa treaca ani pana realizati ca neiertarea si tinerea de minte v-au mancat sufletul.

In cazul dvs, daca tatal cere stabilirea domiciliului la acesta, iar dvs aduceti invinuiri de violenta domestica dar nu aveti dovezi, depinde de modul in care tatal isi construieste cazul, riscati sa fiti considerata cu probleme la mansarda, acuzata ca vreti sa impiedicati relatia dintre copil si tata.

Recent, am citit un articol in care se promova utilizarea pseudo-conceputului alienare parentala in instanta, intr-o decizie emisa in februarie 2024

" ... in timp ce acuzatiile de abuz asupra copilului si asupra sa nu sunt suficient prezentate si explicate si nu sunt confirmate de autoritati."

In aprilie 2024 a fost promulgata o lege prin care s-a reglementat notiunea alienare parentala, si masuri.

Acest concept nu este o noutate, nu a fost utilizat neaparat termenul, ci metodele, tacticile.

In Spania a fost interzisa prin lege utilizarea acestui concept in instante. Unele tari iau masuri impotriva utilizarii acestui concept si similare pentru ca cercetarile au demonstrat ca este o teorie invalida din punct de vedere stiintific, cat si faptul ca submineaza legile domestice si cele internationale in ceea ce priveste drepturile copilului.

Mulțumesc pt răspuns! Nu voi mai rămâne în relatie, doar că nu îmi doresc să ii fac rău, plângeri, politie, etc. Toate astea sunt traume si pt copii, plus că nu va mai putea munci si atunci nici copiii nu i-ar putea ajuta financiar. Nici custodia nu o doresc exclusiva deoarece relația lui cu cei mici e bună. Îmi doresc doar o singuranta ca domiciliul copiilor va fi la mine si mă gandeam ca m-ar ajuta acest certificat în acest sens, în cazul în care el doreste stabilirea custodiei. El este destul de influent, eu nu am job momentan si nici un loc meu, ar însemna să plec la mama cu copiii.

Avocat Neagu Elena a scris:

Nu este obligatoriu sa depuneti și plângere, însă în funcție de nr de îngrijiri medicale poate ar fi necesar. Puteți obține un ordin de protectie pe o durata de 1 an de zile fata de agresor, în baza certificatului medico-legal iar în termen de 3 luni de zile puteti formula și plângere penala.
Din păcate, nu se sesizează nimeni din oficiu pentru tragerea la răspundere penala a agresorului.
Reflectați cu atenție asupra relației dvs deoarece după o violenta întotdeauna vor mai urma și altele.
Contactați un avocat și discutați în detaliu aspectele juridice.

Dacă doresc să merg să scot un certificat medico-legal trebuie neapărat să depun si plângere? Se va sesiza cineva din staff să anunte autoritățile, politia, protecția copiilor? Doresc strict certificatul medico-legal. Nu vreau să îi fac alt rău sau să stresez copiii.
Mă gândesc că mă va ajuta pe viitor în privinta custodiei, desi nu doresc custodie exclusiva, copiii sunt extrem de atașati si au o relatie bună, nu a fost niciodată violent cu ei sau de față cu ei.
Mă va ajuta în vreun fel certificatul pe viitor sau e inutil în aceste condiții?
Mulțumesc!