avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate Nordsud

Activitate Nordsud

Buna ziua.
In urma unei hotărâri judecătorești mi s-a pus o poprire asupra conturilor bancare si a salariului din partea unui executor judecătoresc in numele Investcapital LTD pentru o creanță din anul 2007 in valoare de 2700 lei pentru care mi se cere plata sumei de 66.800 lei din care 6800 lei reprezinta onorariul executorului.
In prima luna(martie 2024) angajatorul a făcut plata totala a salariului meu in contul băncii. Banca a reținut platile catre creditele, descoperirile de cont si dobânzile cardului de credit actuale datorate bancii unde se face plata salariului de catre angajator si a făcut plata câte executor cu o suma a carei valoare este mai mica decât 1/3 din salariul net dar care in total însumează 1/2 din valoare salariului net si a deblocat restul sumei de bani ramase din salariu. Menționez ca atât angajatorul cat si banca au fost notificați de catre executorul judecătoresc pentru reținerea a 1/3 din salariu.
Pentru luna aprilie 2024, angajatorul a făcut plata direct catre executor in contul dispus de acesta a 1/3 din valoarea salariului net iar restul sumei de bani rămasă a virat-o in contul meu bancar cu titlul de salariu. Banca va trata aceasta suma de bani ca salariu din care la rândul ei va vira catre executor o parte din suma. Angajatorul refuza sa imi faca plata integrala a salariului in contul băncii de unde se vor împărții si retrage automat toate datoriile, conform legii, catre toate obligațiile financiare inclusiv catre executor.
Menționez ca am atacat cu contestație in instanță executarea silită invocând prescrierea creanțelor subliniind si alte aspecte care cer anularea executării.
Întrebarea mea este cum pot determina angajatorul sa faca plata in totalitate a salariului in contul băncii de unde banca, conform legii si in urma notificării primite de la executor va face plata catre executor.
Va mulțumesc!