Va rog respectuos ,sa ma ajutati in demersul meu de a intelege ,in limba romana (lingvisyic vorbind) cum este interpretata corect noua lege privind impozitarea imobilelor P.F. Sunt proprietar si domiciliez intr-un imobil din orasul T.,dar sunt titular prin act de vanzare -cumparare al apartamentului soacrei mele(actualmente decedata) din orasul G. Am fost la sediul Adm.Fin.locale din orasul G.,ptr.a achita impozitul ptr.acest apart. ,si am intampinat o situatie cel putin hilara : o doamna inspector ,mi-a explicat ca ar trebui sa merg la un notar ptr,ca sa pot fi scutit de plata taxei de habitat, dar nu stia sigur de ce ,iar in ceeace priveste plata impozitului ,mi-a explicat ( cu legea in fata ) ca fiind o a 2 a proprietate ,sunt obligat sa platesc cu 65% mai mult. Am citit art.de lege si am incercat sa explic ceeace am inteles .
La alin 1. se stipuleaza ca : daca o P.F. detine doua sau mai multe imobile ,trebuie sa achite un impozit mai mare cu 65% ,ptr.cel de al doilea imobil , dar legiuitorul revine la alin. 3 si precizeaza ca o P.F. ce detine doua sau mai multe imobile IN AFARA DE CEL DE DOMICILIU ,este obligata sa plateasca un impozit majorat cu 65% . Va rog deci ,sa ma lamuriti ,daca nu cumva ,din nou este vorba despre legi asfel formulate ,incat sa dea nastere la interpretari, iar "bietul roman " sa iasa inca odata pagubit .....Va multumescX-(
Prevad ca daca autoritatile nu vor cupa cu severitate aceste situatii ( si nu cred ca o vor face ,ptr.ca si din acest " fenomen" pot rezulta surse de bani si coruptie...) lucrurile vor scapa de sub control si vor apare situatii violente ( ma gandesc ingrijorat,ca exista atatea persoane purtatoare de arme.....; un asemenea cetatean furios,santajat, oare nu va folosi arma ?? )X-(